EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Dosarele FBI readuc la viaţă cuplul Bonnie & Clyde

0

FBI a decis sa publice pagini inedite ale investigatiei desfasurate in jurul celor 2 fugari Bonnie & Clyde, care, in decurs de 2 ani, au participat la zeci de jafuri la benzinarii, restaurante si banci si au asasinat circa 10 presoane. Într-o solitara cursa prin Louisiana, la 23 mai 1934, o ploaie de gloante a pus capat aventurii romantice a lui Bonnie Parker si Clyde Barrow, probabil cuplul de criminali cel mai vestit din istoria SUA.

Dupa 21 de luni de urmarire si de jocul de-a soarecele si pisica, FBI a organizat o ambuscada care a culminat cu moartea celor doi amanti si care a dus la nasterea unui mit ramas viu chiar si dupa 75 de ani, noteaza ziarul El Mundo.
Din acest motiv, FBI a decis sa celebreze evenimentul prin publicarea acestor pagini de ancheta mai putin cunoscute. Documentele care pot fi vazute la o expozitie organizata la cartierul general al agentiei federale din Washington dedicata asa-numitului “an al gangsterilor”, ofera unele detalii curioase ale odiseei acestui cuplu.
De exemplu, se arata ca pentru a-si ascunde adevarata identitate, Bonnie isi luase numele de Bertha Graham, sau ca, stiind de urmarirea declansata de autoritatile texane, Clyde planuia sa se intâlneasca cu câteva rude in Texas pentru a primi munitie noua. Mai concret, 250 de gloante.
Expozitia include, de asemenea, fotografii ale cuplului si ale masinii Ford pe care o furasera si cu care circulau desi primise peste 130 de impuscaturi. Cei patru agenti ai FBI nu au lansat niciun fel de avertisment celor doi. Politistii nu aveau niciun interes sa-i aresteze din nou, având in vedere ca Bonnie si Clyde – care nu au ajuns sa se casatoreasca – fusesera arestati dar reusisera sa fuga dintr-o inchisoare din Texas omorându-i pe gardieni.

Îndrazneata lor fuga din penitenciar i-a adus pe prima pagina a ziarelor din acea vreme, care si-au dat seama imediat ca Bonnie & Clyde era un filon ce trebuia exploatat. Iar aceasta in timp ce tara era afectata de Marea Depresie si când era mare nevoie de subiecte alternative. Dar si pentru ca povestea evadarii si cele doua personaje pareau scoase dintr-un film cu gangsteri de care tara era indragostita.
Bonnie era o femeie culta si rafinata care, nu numai ca iubea literatura, dar si scria povesti si poezii in timpul liber. Viata ei a luat o intorsatura radicala când l-a cunoscut pe Clyde, un seducator detinut de care s-a indragostit nebuneste. În asemenea masura incât nu a ezitat sa-l urmeze, chiar si atunci când acesta i-a propus sa intre in banda de criminali pe care a format-o in 1931.
Povestea lor a intrat in cultura populara americana inspirând zeci de carti, filme si cântece. Dintre toate filmele despre legendarul cuplu, cel mai cunoscut este cel din 1967 cu doua vedete celebre la Hollywood: Faye Dunaway si Warren Beatty.
Drept dovada ca legenda este inca vie, se prevede ca anul viitor sa se adauge un nou film la aceasta saga, “Povestea lui Bonnie si Clyde, cu Hillary Duff si canadianul Kevin Zegers, in rolurile principale.
Si in acest fel, cinefilii contemporani vor putea retrai si explora sinuoasele frontiere ale moralitatii care separa fascinatia pe care o suscita aceste doua personaje exceptionale, de respingerea modului lor de viata si a sângelui rece cu care nu au ezitat sa apese pe tragaci curmând viata celor care s-au interpus in calea lor.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.