EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,19 RON
(-0.01%)
GBP
5,48 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.85%)
CAD
3,18 RON
(-0.02%)
BGN
2,43 RON
(-0.1%)
RUB
0,06 RON
(-0.38%)
ZAR
0,30 RON
(-0.33%)
BRL
1,11 RON
(+1.15%)
CNY
0,62 RON
(-0.02%)
INR
0,06 RON
(-0.02%)

Fiscul, executor în programul „Prima casă”

1

– În programul „Prima casă”, restanţierii vor fi puşi la zid de ANAF.

.
Teroarea din partea băncilor care îi pot da oricând afară din case pe cei care nu-şi pot plăti, timp de mai multe luni, ratele creditelor ipotecare contractate este înlocuită, în programul „Prima casă”, cu teroarea statului.

Astfel, dacă persoanele care şi-au luat un împrumut de la bancă, garantat de stat, pentru un apartament şi nu îl mai pot achita, vor avea de-a face direct cu Fiscul. Vor fi executate silit de Agenţia Naţională de Administrare
Fiscală, pentru a recupera banii plătiţi de stat băncilor, a declarat Aurel Şaramet, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM).

Fondul de garantare este instituţia prin care se va derula întregul program, lansat de autorităţi pentru a dezgheţa piaţa imobiliară, pentru a relansa sectorul construcţiilor, dar şi pentru a le permite românilor să-şi cumpere o primă locuinţă.

Bogdan Drăgoi, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, unul dintre artizanii programului „Prima casă”, a declarat, ieri, într-o discuţie pe HotNews. ro, că „dacă (debitorii – n.r.) nu îşi plătesc ratele, casa va fi executată după 90 de zile, iar Ministerul Finanţelor va intra în posesia casei, urmând să o valorifice sau să-şi consolideze fondul locativ”.

Drăgoi spunea că, pentru a putea beneficia de programul iniţiat de guvern, beneficiarul nu trebuie să deţină o proprietate la momentul aplicaţiei, fapt care va fi dovedit printr-o declaraţie notarială pe proprie răspundere.

„Se verifică toate criteriile de eligibilitate conform normelor bancare în aplicare. Se prezintă imobilul care urmează a fi achiziţionat. Banca va face e va luarea acelui imobil, va verifica eligibilitatea beneficiarului, va ţine legătura cu Fondul de Garantare. În urma acestor evaluări, beneficiarul va fi înştiinţat dacă este sau nu eligibil pentru produsul «Prima casă»”, a explicat reprezentantul Finanţelor.

Continuarea în Evenimentul Zilei

loading...

Citește și
1 Comentariu
  1. teoser spune

    „Casa de 15.000 de euro” s-a dovedit un fas lamentabil al dezvoltatorilor imobiliari. Cotetzul din OSB nu include si terenul in pret, iar utilitatile fac obiectul altei investitii. In acest timp, pe piata libera se gasesc case noi, din beton, BCA si Lindab, cu teren intravilan de 1000m in proprietate si utilitati conectate, la o ora distanta de Capitala. La acelasi pret.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.