I-am ales. Cu ce ne-am ales?

– Ce au făcut parlamentarii ieşeni în jumătate de an de mandat?

Pe 30 noiembrie 2008, 17 politicieni au ajuns în Parlament graţie votului acordat de către ieşeni. Au trecut deja 6 luni de la acel moment, iar aceştia nu se pot lauda cu prea multe realizări.

.

PNL: Relu Fenechiu, o singură interpelare adresată Guvernului

Preşedintele PNL Iaşi, Relu Fenechiu, a fost reales deputat în colegiul uninominal 2 -Tomeşti. Este preşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

Relu Fenechiu a avut o singură interpelare adresată Guvernului. Printre propunerile sale legislative se numără transmiterea unor suprafeţe de teren pentru realizarea proiectului „Dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi” şi modificarea şi completarea art. 7 din Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

Fostul ministru al Educaţiei, liberalul Cristian Adomniţei, a fost ales deputat în colegiul uninominal 7 – Podu Iloaiei. Este secretarul Comisiei pentru industrii şi servicii. A semnat toate motiunile PNL, a avut 19 luări de cuvânt, declaraţii sale politice vizând, în special, problemele din educaţie.

Fostul manager al Spitalului Clinic de Recuperare din Iaşi, liberala Cristina Dobre, a fost aleasă deputat în colegiul uninominal 11 – CUG. Este secretarul Comisiei pentru sănătate şi familie. A semnat moţiunile iniţiate de PNL. Singurele sale declaraţii politice au vizat „Haiducia de sorginte comunistă a domnului Boc” şi „Relaţia cu Chişinăul, gestionată mediocru de Bucureşti”.

.

Varujan Vosganian: vorbă multă, muncă puţină

Membru al Parlamentului din 1990, liberalul Varujan Vosganian a devenit în 2008 senator, în colegiul uninominal 1. Preşedinte al Comisiei economice, industrii şi servicii a Senatului, fostul ministru al Finanţelor este performerul absolut al luarilor de cuvant în plen: în 30 de şedinte, a vorbit de 280 de ori, adică, în medie, de 9 ori pe şedinţă. În schimb, senatorul liberal stă prost la iniţiative legislative, semn că munca nu-i prea place. Acesta a avut o singură declaraţie politică, în scris, cu privire la „24 Aprilie – Ziua comemorării victimelor genocidului armean din 1915”.
PSD: Iordache şi Lazăr „au cuvântat” doar la depunerea jurământului

Luminita Iordache a fost aleasă deputat în colegiul uninominal 1 – Răducăneni din partea Alianţei PSD-PC. Este secretarul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor. În şedinţele Camerei Deputaţilor din legislatura curentă aceasta a reuşit „performanta notabilă” de a lua cuvântul o singură dată în plen, la depunerea jurământului, şi de a semna o singură propunere legislativă.

Fostul primar al comunei Strunga, Sorin-Constantin Lazăr, a fost ales senator în colegiul uninominal 2. Acesta este membru al Comisiei pentru drepturile omului şi a reuşit aceeaşi „performanţă”: a vorbit o singură dată, în plen, la depunerea jurământului.

Continuarea în Flacăra Iaşului

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.