La Bacău, PNL a trimis PD-L în opoziţie

– La finalul şedintei de Consiliul Local de vineri, 29 mai, primarul Romeo Stavarache a anuntat că protocolul dintre PNL şi PD-L în municipiul Bacău a devenit istorie. PNL şi-a asumat responsabilitatea conducerii municipiului Bacău şi i-a trimis pe democrat-liberali, alături de pesedişti, în opoziţie.

.
Protocolul, încheiat după alegerile locale de anul trecut, prin care liberalii s-au înţeles cu democrat-liberalii la nivelul judeţului, a fost încălcat de cei din urmă. Aceştia au bătut palma cu PSD la desemnarea celor doi vicepreşedinţi de la Consiliul Judeţean.

Citeste si:  Demiterea Guvernului în prima parte a lui 2011 depinde de obiectivele lui Traian Băsescu

„Am un anunţ foarte important pentru municipiul Bacău. Am văzut că noua alianţă între PSD şi PD-L a funcţionat perfect, că aţi lucrat la amendamente, că vă susţineţi. PNL nu vrea să stea în calea fericirii voastre, aşa că de astăzi (n.r. vineri, 29 mai) vechea alianţă s-a rupt, oficial, în CL Bacău. PNL îşi asumă în totalitate răspunderea guvernării locale, iar PSD şi PD-L în opozitie”, a declarat primarul Romeo Stavarache, liderul liberalilor băcăuani.

În aceste condiţii, edilul mai are de partea sa doar pe cei 12 consilieri liberali, ceea ce îi asigură o majoritate simplă.

Citeste si:  Victor Ponta către liberali: Sunt invidios că aveţi un coleg precum Klaus Iohannis

Noua reconfigurare din CL Bacău, prin asumarea conducerii municipiului de PNL va duce automat şi la schimbarea viceprimarului democrat-liberal Constantin Dragănuţă.

„Avem timp, până la viitoarea şedinţă de CJ, să decidem cine va fi viitorul viceprimar. PNL are 12 posibili viceprimari din rândul consilierilor noştri”, a mai spus primarul Bacăului.

Sursa: Ziarul de Bacău

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close