La Bacău, PNL a trimis PD-L în opoziţie

– La finalul şedintei de Consiliul Local de vineri, 29 mai, primarul Romeo Stavarache a anuntat că protocolul dintre PNL şi PD-L în municipiul Bacău a devenit istorie. PNL şi-a asumat responsabilitatea conducerii municipiului Bacău şi i-a trimis pe democrat-liberali, alături de pesedişti, în opoziţie.

.
Protocolul, încheiat după alegerile locale de anul trecut, prin care liberalii s-au înţeles cu democrat-liberalii la nivelul judeţului, a fost încălcat de cei din urmă. Aceştia au bătut palma cu PSD la desemnarea celor doi vicepreşedinţi de la Consiliul Judeţean.

„Am un anunţ foarte important pentru municipiul Bacău. Am văzut că noua alianţă între PSD şi PD-L a funcţionat perfect, că aţi lucrat la amendamente, că vă susţineţi. PNL nu vrea să stea în calea fericirii voastre, aşa că de astăzi (n.r. vineri, 29 mai) vechea alianţă s-a rupt, oficial, în CL Bacău. PNL îşi asumă în totalitate răspunderea guvernării locale, iar PSD şi PD-L în opozitie”, a declarat primarul Romeo Stavarache, liderul liberalilor băcăuani.

În aceste condiţii, edilul mai are de partea sa doar pe cei 12 consilieri liberali, ceea ce îi asigură o majoritate simplă.

Noua reconfigurare din CL Bacău, prin asumarea conducerii municipiului de PNL va duce automat şi la schimbarea viceprimarului democrat-liberal Constantin Dragănuţă.

„Avem timp, până la viitoarea şedinţă de CJ, să decidem cine va fi viitorul viceprimar. PNL are 12 posibili viceprimari din rândul consilierilor noştri”, a mai spus primarul Bacăului.

Sursa: Ziarul de Bacău

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.