Lenovo a adus în România noua generaţie de notebook-uri G530

Compania Lenovo a lansat, vineri, in România, prin intermediul MB Distribution, cel mai nou model din gama notebook – G530, la un pret minim de 440 euro (fara TVA).
“Seria G de notebook-uri se adreseaza pietei de retail, pentru consumer-ul amator de home entertainment”, a declarat, in cadrul deschiderii evenimentului, Aurel Netin, manager general Lenovo pentru România si Moldova.

Noua inovatie prezinta caracteristici tehnice deosebite, pornind de la aplicatia de recunoastere faciala a utilizatorului si incheind cu tehnologia 3G incorporata.
Lenovo G530 este un notebook cu ecran plat de 15,4 inch, cu sistem de operare preinstalat Windows Vista Home Basic, Home Premium sau Business 32 Edition.
Producatorul ofera posibilitatea cumparatorilor de a alege dintre mai multe procesoare Intel, intre care se numara Intel Celeron 900, Intel Pentium Dual-Core Procesor T4200 si Intel Core2 Duo Procesor T6400.
Printre dotarile suplimentare oferite la pachet se regasesc: interfata de conectare wireless Wi¬Fi, Bluetooth si Ethernet, precum si o camera web de1,3Mp.
Un anunt important este introducerea, odata cu lansarea modelului G530, a serviciului ADP (Accidental Damage Protection), care poate fi achizitionat fie in momentul cumpararii sistemului, fie in decurs de 12 luni de la momentul achizitiei. “Vorbim despre un model de CASCO pentru computere care poate asigura PC-urile impotriva defectiunilor provocate accidental, dar numai in timpul garantiei sistemului cumparat.
Prin aceasa polita, Lenovo acopera, practic, o serie de incidente, cum ar fi probleme de operare produse in conditii normale de functionare, caderi sau lovituri fara intentie, variatii puternice ale tensiunii electrice, etc”, a mentionat Netin.
La rândul sau, Irinel Burloiu, Business Development Manager Intel România & Bulgaria, a dorit sa puna accent pe trend-ul notebook-urilor in România, mai ales in ultimii ani. “Vânzarile de notebook-uri in România au depasit, in 2008, stocurile existente. Deci, putem vorbi despre o moda a acestor instrumente de comunicare mobila”, a spus Burloiu.
Noua generatie de la Lenovo, incadrata in seria G de produse (n.r general computers), include o serie de facilitati si pe partea de software. Astfel, G530 este dotat cu un set complet de soft, numit “Lenovo Care Tools”, care include caracteristici, cum ar fi Rescue and Recovery, Acces Connections si Presentation Director.
Seria G de PC-uri Notebook de la Lenovo va fi disponibila pe piata incepând cu 1 iunie. Compania producatoare a noilor G530, Lenovo Group Ltd, este al patrulea mare producator de computere din lume, dupa Dell, HP si Acer.
Subsidiara din România a grupului are, in momentul de fata, parteneriate cu MB Distribution, Tornado Sistems, Flamingo, Trend, Agis, pe partea de distributie, iar pe partea de corporate reseller (n.r. vânzare direct catre companii) colaboreaza cu Omnilogic, Eta2U, MBL, Sysco, S&T, Net Consulting Sysware si Forte.
În 2004, chinezii de la Lenovo au platit 2 miliarde de dolari pentru a prelua divizia de PC-uri a grupului american IBM (International Business Machines), cel mai mare furnizor global de servicii IT.
Cel mai recent raport financiar al companiei arata o pierdere de 264 de milioane de dolari pe trimestrul 4 fiscal, incheiat in martie, mai mult cu circa 150% fata de trimestrul anterior, când valoarea era de 96,7 milioane dolari. Pe intreg anul fiscal, Lenovo Group Ltd. a raportat pierderi nete de 226,4 milioane de dolari.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.