EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,21 RON
(+0.21%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(+0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.27%)
CAD
3,13 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(+0.06%)
RUB
0,07 RON
(+0.03%)
ZAR
0,29 RON
(+0.21%)
BRL
1,08 RON
(+0.61%)
CNY
0,63 RON
(+0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Piaţa românească de construcţii are deficienţe majore de securitate a muncii

0

Piata româneasca de constructii are deficiente majore in ceea ce priveste indeplinirea normelor europene de securitate a muncii, a declarat presedintele UNPR, Marian Petre Milut, in cadrul unui seminar organizat de patronat, in colaborare cu European Builders Confederation (Confederatia Constructorilor Europeni).

Conform unui comunicat al UNPR, evenimentul, organizat la Bucuresti, a reunit reprezentanti ai constructorilor europeni care au discutat despre aplicarea practicilor de securitate in munca. La eveniment a participat presedintele EBC, Andreea Benassi, alaturi de o delegatie formata din experti in domeniul constructiilor.
“Constructiile sunt un domeniu foarte vast, in care trebuie delimitate competentele fiecaruia. Am putea in acest fel sa evitam accidente de munca de genul celor din ultima perioada. Este nevoie de o educatie antreprenoriala, dar si de o informare mai buna a angajatilor cu privire la normele de securitate in munca.
Unele dintre solicitarile constructorilor catre Guvern sunt acordarea de sprijin in pregatirea profesionala a anjagatilor si diseminarea informatiilor din aceste proiecte”, a declarat Marian Petre Milut.

Evenimentul a fost organizat in cadrul unui proiect finantat de Uniunea Europeana si in care sunt cooptati 13 parteneri din 11 tari, printre care si România. Proiectul are durata de un an, având ca termen de finalizare luna decembrie.
“Este nevoie de o clasificare a firmelor de constructii in functie de profesionalismul si calitatea muncii lor. În aceasta faza a proiectului este foarte important sa cooperam cu partenerii din Italia pentru a contribui la rezultatul final al proiectului si sa ne angajam ca aceste lucruri vor fi facute cunoscute intregului mediu de afaceri.
Trebuie sa tinem cont de securitatea in munca intr-o economie sociala de piata responsabila”, a mai precizat presedintele UNPR.
În prezent, in constructii activeaza 2,7 milioane intreprinderi, cu 13 milioane angajati. Acestea produc anual 1,288 miliarde euro, respectiv 10% din PIB-ul European. EBC are 19 membri si parteneri, ce reprezinta 600.000 intreprinderi, care angajeaza circa 2,5 milioane persoane.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.