Profit de la cimitir: specula cu locuri de veci

0

Investiţia pe care orice om este nevoit să o facă, la un moment dat, în locul de veci, a devenit obiect de speculă. Preţul variază în funcţie de poziţionarea în cadrul cimitirului, accesul la alee sau apropierea de biserică.

Înainte de a pica în plasa afaceriştilor, persoanele interesate ar trebui să ştie că dacă pe „piaţa neagră” un loc de veci ajunge şi la 2.500 de lei, la DSPM acesta este valorificat la 441 de lei.

.

„1.500 – 2.000 de lei. Este un singur loc, cum mergi de la biserică, este o alee la dreapta. Locul este parcelat. L-am luat de la un neam de-al meu la începutul anului, cu şase milioane de lei”, spune un iesean care vinde un loc de veci în cimitirul Eternitatea.

Afacerea ar parea una sigură, chiar… de viitor, cu şanse maxime de profit. Însă, conform Direcţiei de Servicii Publice Municipale (DSPM) Iaşi, vânzarea acestor locuri de veci este o afacere ilegală.

Nu au cum să vândă locul de veci. Singura lor proprietate este doar monumentul funerar pe care pot să-l vândă dacă nu le mai trebuie. Locul în sine, dacă nu au ce face cu el, trebuie să îl cedeze cimitirului, care îl trece înapoi în proprietatea noastră, iar noi îl vindem la preţul real”, sustine Luminiţa Sălceanu, directorul DSPM Iaşi. Pretul real, însă, este şi de cinci ori mai mic decât ofertele speculanţilor.

Sursa: Flacăra Iaşului

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.