EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Udrea a promis 10 milioane lei pentru proiectele turistice Cozla şi Pietricica

0

– Ministrul Turismului Elena Udrea a semnat, vineri, 29 mai, un parteneriat cu Primăria Piatra Neamţ, pentru susţinerea unor proiecte în infrastructura de turism locală. „Mesajul meu este clar: se pot face bani din turism. Iar eu am bani la minister pe care vreau să îi dau, însă aştept proiecte pentru aceste fonduri”, a declarat ministrul Udrea, cu ocazia vizitei la Piatra Neamţ.

.

Proiectul nemţenilor, care va beneficia de o alocare financiară de 10 milioane de lei, are trei componente principale. Este vorba despre: dezvoltarea infrastructurii turistice pe masivul Cozla, traseu turistic pe muntele Pietricica şi realizarea unei instalaţii de transport pe cablu între cele două zone.

Pe lângă aceasta din urmă, intervenţiile pe masivul Cozla se referă şi la amenajarea unor pârtii de schi şi de săniuş, cu instalatii de zapadă artificială şi de iluminat, precum şi instalaţii auxiliare de întreţinere şi exploatare. La acestea se adaugă un centru de servicii şi închiriere material sportiv. De asemenea, municipalitatea intenţionează să finalizeze lucrările la restaurantul rotitor de pe muntele Cozla.

.

Lift înclinat pe masivul Pietricica

Pentru traseul turistic Pietricica municipalitatea s-a inspirat de la alte oraşe europene precum Paris sau Budapesta, intenţionând să amenajeze un lift înclinat care să ducă turiştii în vârful masivului.

Pentru traseul liftului înclinat se vor mai construi două staţii terminus amenajate cu platforme acoperite de aproximativ 50 mp, case de bilete şi un adăpost pentru motoarele de la instalaţia de transport. În paralel cu calea de rulare a cabinei se va realiza un sistem de scări, pentru întreţinere sau situaţii de urgenţă. De asemenea, în proiect, este prevăzută amenajarea unui traseu pietonal cu zonele de repaus aferente.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.