EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,21 RON
(+0.21%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(+0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.27%)
CAD
3,13 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(+0.06%)
RUB
0,07 RON
(+0.03%)
ZAR
0,29 RON
(+0.21%)
BRL
1,08 RON
(+0.61%)
CNY
0,63 RON
(+0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Vaslui: Afaceri penale, ocrotite de poliţişti

0

Două dintre firmele controlate de controversatul afacerist basarabeano-ucrainean, stabilit la Vaslui, Nicolae Popov au intrat în vizorul Poliţiei.

Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) a ridicat, încă de anul trecut, de la SC Dulce Frig SRL, una dintre societăţile lui Popov de la Vaslui mai multe documente contabile. Acesta era acuzat de un afacerist din Ucraina de spălare de bani.

La scurt timp, poliţiştii vasluieni au luat în lucru alte două dosare penale în care cercetează administratorii firmelor Salpet Invest SRL şi Dulce Frig SRL, ambele controlate de Popov. Cercetările sunt pentru acuzaţiile de emitere de file CEC şi bilete la ordin, fără a avea disponibil în cont. Acţiunile poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) bat pasul pe loc în mod inexplicabil, de aproape un an.

Şeful IPJ Vaslui, comisarul şef Mihai Carp, are o „scuză”, susţinând că dosarul s-a nimerit să ajungă la un ofiţer, Grigore Avram, care în ultima perioadă a avut anumite „probleme” personale.

„Într-adevăr, cercetările sunt un pic întârziate în acest dosar. Ofiţerul care se ocupă de caz a fost mai mult plecat, a avut concediu de studii. El a urmat nişte cursuri de limbă italiană la Bucureşti”, a declarat Carp. De menţionat că emiterea de file CEC fără a avea acoperirea necesară se sancţionează cu închisoare de la 3 la 15 ani.

Sursa: Obiectiv de Vaslui

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.