EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Boc: Programul „Prima casă” va fi operaţional din iulie

3

Programul „Prima casa” va fi operational din luna iulie, când tinerii vor putea sa plateasca rate la banca pentru prima casa, a declarat (duminica, 31 mai 2009), premierul Emil Boc. Potrivit primului ministru, dobânzile platite de tineri pentru creditul de la banca vor fi foarte mici datorita faptului ca statul a preluat de la banci riscul creditului, riscul ipotecii si riscul executarii platii ratei, iar bancile au raspuns pozitiv si vor da o dobânda foarte buna.

.

„Este un program curajos. Am alocat 100 de milioane de euro din garantiile guvernamentale, vom putea garanta case in valoare de un miliard de euro prin fondul de garantare si vom merge cu acest program si mai departe in conditiile in care se va dovedi ca va fi unul de succes”, a spus Boc.

„Toti românii care azi nu au o casa in proprietate vor avea o casa. Sa mearga la banca, sa ia un credit garantat de stat pâna la valoarea de 60.000 de euro, sa plateasca un avans de maxim 5% cu o dobânda mica, datorita faptului ca am luat de la banci riscul creditului, riscul ipotecii, riscul executarii platii ratei si atunci bancile au raspuns pozitiv si vor da o dobânda foarte buna. Din iulie, cetatenii României care platesc chirie sute de euro, vor plati rata la banca si vor avea o casa in proprietate, nu ca acum când platesc chirie sute de euro si nu se aleg cu nimic„, a mai afirmat Emil Boc.

Programul „Prima casa” nu va afecta derularea celorlalte programe guvernamentale de construire de locuinte pentru tineri si pentru familiile cu venituri mici, a mai afirmat premierul Emil Boc.

„Programul «Prima casa» nu exclude programul ANL si programul de locuinte sociale. Numai in acest an, se vor finaliza 6.500 de locuinte sociale si locuinte construite prin ANL, cu bani de la bugetul de stat”, a declarat Boc.

loading...

Citește și
Loading...

3 Comentarii
 1. craciun marian spune

  buna ziua am o rugaminte la dumneavoastra as vrea sa stiu ce acte necesare ami trebuiesc pentru programul prima casa eu am cetatenie romana dar lucrez in belgia cu acte in regula contract nelimitat fast contrct vreau sa stiu daca pot intra in programul prima casa va multumesc cu respect
  anticipat
  craciun marian

 2. manolache spune

  Buna ziua cu o nelamurire va deranjez, am inteles ca trebuie sa am pe cartea de munca 750 e ca sa pot accesa programul prima casa,program care fie vorba intre noi este „putin”cam greu de accesat de catre o persoana tanara(care nici nu este casatorita) datorita acestei conditii, exact ce conditii trebuie sa indeplinesc (ce acte sunt necesare)pentru a putea macar spera la acest program?(oricum cat de cat mai aproape de realitatea de zi cu zi).
  Cu stima
  Manolache Adrian

 3. Schenk Anca spune

  Buna ziua,
  As vrea sa stiu ce acte sunt necesare pentru achizitionarea „primei case pentru tineri”si daca acestea pot
  fi achizitionate si in orasul deva.Ce suma trebuie sa avem pe
  cartea de munca?

  Va multumesc!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.