ANAF: se amână afişarea listei contribuabililor declaraţi inactivi

– Lista contribuabililor declarati inactivi nu va putea fi accesata pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (A.N.A.F.) decât din 11 iunie, a informat ANAF .

– Agentia Nationala de Administrare Fiscala precizeaza ca amânarea a fost necesara “atât din motive tehnice, cât si din cauza modificarii substantiale a continutului acestei liste ca urmare a intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 46/2 009 privind imbunatatirea procedurilor fiscale si diminuarea evaziunii fiscale”.

.

ANAF promite ca va pune la dispozitia contribuabililor si o serie de aplicatii care sa le permita acestora consultarea Listei contribuabililor declarati inactivi fara a fi necesara accesarea site¬ului Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (off-line).

Citeste si:  Sebastian Oprescu: Stimulentele salariaţilor MFP sunt în memorandumul cu FMI

Potrivit O.G. nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, un contribuabil este declarat inactiv intr-unul din urmatoarele trei cazuri:

  • daca nu isi indeplineste, pe parcursul unui semestru calendaristic, nicio obligatie declarativa prevazuta de lege;
  • daca se sustrage de la efectuarea inspectiei fiscale, prin declararea unor date de identificare a sediului social care nu permit organului fiscal identificarea acestuia;
  • daca organele fiscale au constatat ca nu functioneaza la sediul social sau la domiciliul fiscal declarat.

Publicarea pe pagina de internet a ANAF a listei contribuabililor declarati inactivi este o obligatie care revine ii acestei Agentii prin efectul legii privind Codul Fiscal.

Citeste si:  Impozitul pe reprezentanţe

Citeste si

Tranzacţiile cu firme declarate inactive vor fi anulate de Finanţe

.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata