Angajaţii la stat îşi măresc lefurile cu sporuri câştigate în instanţă

– Angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iaşi şi-au rotunjit veniturile, în medie, cu aproximativ 4.800 euro fiecare. Aceştia au câştigat în instanţă procesul intentat ministerului de resort pentru plata retroactivă a două tipuri de sporuri.

– După cum susţin oficialii ITM, inspectorii de profil au obţinut contravaloarea suplimentului treptei de salarizare şi suplimentul postului din perioada 2004 până în anul în curs, ambele reprezentând 50% din salariul de bază de încadrare.

.
„Nu ştiu ce sumă a revenit fiecăruia în parte pentru că hotărârea dată de instanţa de judecată este exprimată în procent”, a menţionat Adrian Dobre, juristul ITM.

Citeste si:  Acţionarii Nabucco au semnat acordurile de participare la capital cu partenerii Shah Deniz

Surse apropiate ITM susţin că, astfel, fiecare angajat a primit în plus la leafă, în medie, 20.000 lei net.

Pentru aceleasi sporuri restante se judecă în instanţă şi angajaţii de la Fiscul ieşean. „Nu am făcut un calcul total pentru a vedea ce sumă ne-ar reveni pentru ca astfel s-ar bloca o zi întreagă activitatea serviciului de contabilitate”, a spus Elena Ciubotaru, liderul de sindicat al salariaţilor DGPFJ.

Potrivit estimărilor, cei aproximativ 600 de angajaţi de la Finanţe şi-ar putea cumpăra cu banii ce le-ar reveni câte o Dacia Logan fiecare.

Citeste si:  Uzina Continental, din Sibiu, angajează şi în perioada pandemiei

În paralel, Fiscul se judecă cu Ministerul de Finanţe şi pentru sporul de antenă de 10%, ce însumează peste un milion de euro.

Sursa: Ziarul de Iaşi

Citește și
1 Comentariu
  1. Coco spune

    Bai baiete ce de bani! Astora nu le e gandul la munca? Daca nu le convine, de ce nu isi dau demisiile sa plece in economia privata? Ce eu la privat, daca nu imi convine ceva dau patronul in judecata? Ma da afara imediat! Chiar vreau sa stiu acum, cine munceste acesti bani care trebuie dati suplimentar? Iar pe viitor, unde vor mai da ei in judecata si pe cine cand se vor limita sporurile la 30% din salariu? Poate atunci vor munci si ei mai mult!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata