Iaşul, pe locul III în topul lefurilor din IT

– Conform unui studiu, salarii mai mari se plătesc în IT, doar în Bucureşti şi Cluj.

.
Salariile din domeniul IT oferite în Iaşi se situează în jurul valorii de 1.000 de euro. Judeţul Iaşi alături de Bucureşti şi Cluj ocupă primele locuri în topul national la capitolul lefuri.

Potrivit unui studiu realizat pe un eşantion de 285 de angajaţi din IT, salariul mediu net în Iaşi este de 1.056 de euro, în timp ce la nivel naţional leafa medie netă este de 987 de euro.

Citeste si:  POWER OF THE COLLEGE SA - notificare privind deschiderea procedurii de faliment

.

În top: funcţiile de software architect, team leader şi manager IT

.

Studiul arată că, cel mai bine plătită este o persoană care ocupă funcţia de software architect ce primeşte în mână în medie 1.725 de euro, un IT manager este recompensat cu 1.464 de euro, iar un database administrator are 1.372 de euro.

Specialiştii în recrutare susţin, însă, că persoanele cu vechime şi bine pregătite pot câştiga uşor şi 2.500 de euro. „La nivel de team leader şi manageri se vorbeşte de alte sume. Un software developer poate câştiga peste 2.000 de euro dacă are o experienţă vastă pe proiecte şi un limbaj tehnic bine dezvoltat”, a completat Camelia Bârzanu, manager al Brainer Consulting.

Citeste si:  Tom Holst: Chevron a decis suspendarea activităţii de la Pungeşti pentru a se asigura că activitatea se desfăşoară în siguranţă

.

Recrutări prin târguri, concursuri şi cluburi de discuţii

.

Specialiştii susţin, că IT-ul este printre singurele domenii în care încă se mai fac angajări, iar disponibilizările sunt reduse. „Firmele străine preferă să-şi facă sedii la noi decât să ducă personal calificat acolo, costurile fiind mult mai mici. De cele mai multe ori aleg să-şi recruteze singuri viitori salariaţi prin colaborările pe care le au mai ales cu universităţile, făcând târguri, concursuri, site-uri sau cluburi de discuţii. Acestea sunt surse sigure de recrutare mai ales că au astfel şi ocazia de a le testa profesionalismul”, a declarat Ecaterina Cocora, branch manager ADECCO SRL .
(Sursa: Ziarul de Iaşi)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata