EUR
4,83 RON
(-0.01%)
USD
4,07 RON
(+1.41%)
GBP
5,35 RON
(+0.31%)
CHF
4,49 RON
(+0.15%)
BGN
2,46 RON
(+0.69%)
BYN
1,67 RON
(+1.01%)
CAD
3,07 RON
(+0.18%)
RSD
0,04 RON
(-0.06%)
AUD
2,94 RON
(-0.05%)
JPY
0,04 RON
(+0.8%)
CZK
0,19 RON
(-0.42%)
INR
0,05 RON
(+1%)

Transportatorii rutieri de persoane, în situaţia de a-şi înceta activitatea

Transportatorii rutieri de persoane vor stopa activitatea din motive financiare, incepind cu data de 1 iulie, urmând sa nu mai efectueze curse pe trasele licentiate in cazul in care Ministerul de Finante nu deconteaza biletele subventionate, precizeaza Augustin Hagiu, presedinte al Federatiei Patronale FORT.

“De peste 60 de zile decontarea de catre Ministerul Transporturilor a sumelor aferente biletelor de transport subventionate pentru categoriilor sociale defavorizate intârzie, lucru ce pune in mare dificultate companiile de transport deoarece nu isi pot plati datoriile fata de stat si fata de furnizorii de produse si servicii”, sustine Hagiu.

Sumele la care se ridica datoria Ministerului Transporturilor sunt de ordinul zecilor de mii de lei pentru fiecare firma de transport in parte, iar Ministerul de Finante intârzie alocarea banilor si asta in conditiile in care, prin lege, transportatorii sunt obligati sa preia in capacitatile de transport si pensionarii, elevii si studentii.

Din data de 15 mai, FORT se afla intr-o campanie nationala pentru determinarea problemelor cu care se confrunta transportatorii rutieri de persoane si, din toate discutiile avute cu acestia, a constatat ca pe prim plan se situeaza problemele financiare.

“Solicitam, din partea Ministerului un raspuns clar in ceea ce priveste termenul de decontare a datoriilor catre transportatori.

În cazul in care se continua amânarea platilor, exista riscul ca transportul rutier de persoane sa se opreasca pe perioada nedeterminata la nivel national, lucru pe care FORT-ul il considera absolut indreptatit având in vedere situatia creata”, isi incheie declaratia presedintele FORT.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata