Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc, arestat în SUA

– Fostul director general al Companiei Naţionale a Căilor Ferate Române (CNCFR) Mihai Necolaiciuc a fost arestat miercuri în West Palm Beach, SUA, de agenţii Departamentului de Migraţie şi Vămi.

.

Nicole Navas, purtătorul de cuvânt al Poliţiei pentru Migraţie şi Vămi din South Florida, citat de publicaţia americană „Palm Beach Post”, că Mihai Necolaiciuc a fost arestat pentru că a încălcat legislaţia privind imigraţia din SUA (Immigration and Nationalization Act).

Săptămâna trecută reprezentaţii U.S. Marshals Service au spus că nu au un mandat provizoriu pentru Necolaiciuc, dar procedura de a obţine un mandat internaţional în SUA pentru fugarii internaţionali este deseori de durată, potrivit sursei citate.

Citeste si:  Aproximativ 10% dintre pacienţi au renunţat la tratament din cauza măsurilor luate de autorităţi

Conform registrelor de proprietate din Palm Beach, Necolaiciuc deţine două unităţi locative într-o clădire din condominiul City Place Tower, fiecare în valoare de peste 400.000 de dolari, afirmă jurnaliştii americani.

Trei dosare penale

Mihai Necolaiciuc a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale, pentru prejudiciarea companiei, potrivit Mediafax.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2002-2003, în calitate de director general al CN CFR, Mihai Necolaiciuc ar fi semnat 23 de comenzi de achiziţii de piese pentru instalaţii feroviare către SC General Com Electrica SA Bucureşti.

Citeste si:  Twitter lansează alerte de urgenţă pe telefoanele din Statele Unite

Aceste comenzi ar fi fost semnate ilegal, în lipsa unor acte din care să reiasă necesitatea şi oportunitatea achiziţiei, furnizorul nefiind neautorizat de către Autoritatea Feroviară Română.

Sursa: Capital

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata