Nou scandal financiar la RBS din cauza directorului său general

Banca britanica Royal Bank of Scotland (RBS), cu capital majoritar de stat din toamna, a fost implicata luni intr-un nou scandal legat de remuneratiile conducatorilor ei, transmite AFP.

Conform Financial Times, RBS a negociat cu UKFI, societatea publica ce administreaza participatiunea de 70% a statului in aceasta banca, un acord ce prevede ca Stephen Hester, succesor la postul de director general al lui Fred Goodwin, sa primeasca pâna la 9,6 milioane de lire (11,3 milioane de euro) pentru activitatea sa in 2009.

Aceasta suma include salariul fix de 1,2 milioane de lire pe an acordat lui Stephen Hester la alegerea sa ca director general, plus o prima de 2 milioane.

Citeste si:  Vostro V13, cel mai subţire notebook de la Dell, în magazinele din România din februarie 2010

De asemenea, el ar putea primi pâna la 6,4 milioane de lire in plus, sub forma de actiuni si de optiuni de cumparare.

Aceasta ultima suma este legata de obiective pe termen lung, printre care marirea cursului la Bursa a actiunilor grupului la cel putin 70 de pence pe actiune minimum, adica dublu fata de nivelul sau actual.

Dublarea cursului la Bursa a actiunilor RBS permite statului britanic sa inregistreze o plus valoare de aproximativ 8 miliarde de lire (10 miliarde de euro), in cazul cesiunii participatiunii sale in cadrul bancii.

Citeste si:  Tot mai mulţi americani care trăiesc în străinătate renunţă la cetăţenia SUA
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata