Directorul de la Otopeni, demis din cauza problemelor sale în justiţie

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, l-a demis pe directorul Aeroportului Henri Coanda, din cauza dosarului pe care acesta il are in justitie, dupa ce PSD nu a raspuns unei scrisori a ministrului prin care acesta cerea intarirea numirii lui Ciobanu, mai ales ca postul revenea prin algoritm partidului condus de Mircea Geoana.

Ministrul Transporturilor i-a transmis vineri o scrisoare vicepremierului, Dan Nica, responsabil cu promovarea propunerilor PSD pentru ocuparea functiilor de conducere ale institutiilor subordonate Guvernului, in care solicita o pozitie scrisa privind mentinerea sau nu a sustinerii pentru domnul Sorinel Ciobanu, mai ales ca acesta are un proces in instanta in urma unui schimb de terenuri pe vremea când era director la Aeroportul Baneasa.

Berceanu sustine ca a primit, sub semnatura presedintelui PSD, Mircea Geoana, cu stampila Consiliului National, propunerea ca Sorinel Ciobanu sa ocupe functia de director general al Aeroportului International “Henri Coanda”, prin rectificarea adresei anterioare in care Mihalache Florin era propus pentru acest post, iar in urma verificarii CV-ului acestuia a constatat ca profesional acesta poate ocupa aceasta functie, fiind in consecinta numit.

În urma ridicarii problemei unei acuzatii mai vechi asupra lui Sorin Ciobanu, Berceanu sustine ca profesional responsbilitatea numirii acestuia ii apartine, insa nu si responsabilitatea politica.

“Eu am declarat ca responsabilitatea numirii, din punct de vedere profesional, imi apartine, dar, din alte puncte de vedere, care oricum nu figurau in CV, apartine PSD, ai carui reprezentanti cunosc persoana in cauza si au decis sa o promoveze.

Imediat, purtatorul de cuvânt al PSD, Bogdan¬Niculescu Duvaz, a incercat sa transfere responsabilitatea acestei numiri asupra mea, printr-o declaratie de presa”, se arata in scrisoare.

Berceanu a cerut, in scrisoare, pâna la intâlnirea coalitiei de luni, 22 iunie, ora 9.00, din partea PSD o pozitie scrisa privind mentinerea sau nu a sustinerii pentru domnul Sorinel Ciobanu.

În lipsa unei astfel de pozitii scrise, Berceanu a anuntat ca il va demite pe Sorinel Ciobanu.

Sorin Ciobanu l-a inlocuit din functie de Gabriel Tara si are o experienta de 18 ani in domeniul aviatic, detinând in trecut functia de director general al Aeroportului Baneasa.

Sorin Ciobanu are insa deschis un dosar la DNA in urma unui transfer de terenuri, de pe vremea când detinea functia de director general la Aeroportul Baneasa.

“Acest dosar nu-si mai are obiectul din moment ce acest schimb de terenuri a fost anulat. Având in vedere ca dosarul a fost trimis spre judecata in august 2008, astept judecarea procesului”, a spus Sorin Ciobanu, cu ocazia numirii sale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.