Angajaţii din domeniul privat vor la stat

Mirajul locurilor de munca de la stat. Intr-o perioada in care siguranta locului de munca conteaza mai mult decat posibilitatile de promovare sau cariera, angajatii din mediul privat se uita tot mai atent spre joburile de la stat. Mai mult decat atat, statistica arata ca salariile de la stat „s-au miscat mai bine” in ultimele luni, in conditiile in care privatii au inghetat salariile, ba chiar le-au ajustat in scadere.

Cresterea salariilor din institutiile de stat, in conditiile in care majoritatea companiilor de pe piata au inghetat astfel de masuri, ramanand la nivelul de anul trecut, dar si siguranta locurilor de munca ii face pe multi dintre angajati sa isi doreasca sa lucreze in sectorul public.

Citeste si:  Respect pentru viaţă

Un studiu al companiei de cercetare de piata Daedalus Millward Brown in parteneriat cu Catalyst Solutions, finalizat in martie anul acesta, arata ca interesul tinerilor fata de joburile din institutiile publice sau Guvern a crescut fata de anul trecut, de la 4% la 14%.

Totodata, potrivit aceluiasi studiu – realizat pe un esantion de 1.540 de respondenti cu varste cuprinse intre 19 si 45 de ani, studenti sau absolventi de studii superioare -, peste 80% dintre tineri considera ca este foarte important ca o firma sa ofere locuri de munca sigure, argument care vine in favoarea locurilor de munca de la stat.

Citeste si:  A murit Ion Panţuru, singurul român medaliat la Jocurile Olimpice de Iarnă

Intr-un asemenea context, companiile care ofera locuri de munca sigure au un avantaj competitiv in fata candidatilor de astazi, care vad siguranta locurilor de munca ca pe unul dintre principalele beneficii pe care si le doresc de la un angajator.

Sursa: Ziarul Financiar

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner