EUR
4,84 RON
(-0.08%)
USD
4,11 RON
(-0.78%)
GBP
5,36 RON
(+0.2%)
CHF
4,49 RON
(-0.29%)
BGN
2,48 RON
(-0.66%)
BYN
1,68 RON
(-0.6%)
CAD
3,07 RON
(-0.06%)
RSD
0,04 RON
(-0.09%)
AUD
2,95 RON
(-0.26%)
JPY
0,04 RON
(-0.38%)
CZK
0,18 RON
(+0.38%)
INR
0,05 RON
(-0.5%)

Din cauza licitaţiilor des contestate, investiţiile din Moldova stau pe loc

Depunerea de contestaţii la licitaţii a devenit un adevărat sport naţional, prin care diferite firme urmăresc să împiedice cîştigătorul selecţiei să înceapă lucrările şi blochează utilizarea fondurilor bugetare şi comunitare.

Astfel, în fiecare an, zeci de firme cer lămuriri la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) cu privire la modul în care sînt respectate procedurile.

Si cum răspunsurile la contestaţii se dau, ca în cazul oricărei cereri făcute la o instituţie a statului, în maximum o lună, fiecare zi care depăşeşte termenul stabilit pentru începerea lucrărilor nu înseamnă decît o bătaie de joc faţă de beneficiari.

În vederea soluţionării contestaţiilor pe cale administrativ-jurisdicţională, partea care se consideră vătămată are dreptul să se adreseze Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor sau, după caz, instanţa judecătorească competentă în vederea anulării actului şi/sau recunoaşterii dreptului pretins ori a interesului legitim.

De cele mai multe ori, contestaţiile depuse de firme la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor sînt rezolvate în defavoarea firmelor contractante, iar procedurile de licitaţie sînt reluate.

Prin urmare, multe dintre lucrări sînt imposibil de realizat în termenele stabilite, si astfel singurii care au de suferit sînt moldovenii, care s-au săturat să ştie că au o infrastructură bine pusă la punct doar pe hîrtie.

Sursa: Evenimentul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata