Volkswagen, cea mai vândută marcă auto din import

Volkswagen a fost cea mai vânduta marca de import din România, in luna mai, cu o cota de piata de 26,5%, in crestere cu 15,1% fata de perioada similara din 2008, potrivit unui comunicat al diviziei autohtone a producatorului german.

Astfel, din ianuarie pâna in mai, luni dificile pentru industria de automobile, pe o piata a autoturismelor in scadere fata de aceeasi perioada din 2008 cu 48,9% si a autovehiculelor utilitare, in scadere cu 68,7%, marca Volkswagen a mai adaugat 1,5% cotei de piata, ajungând la 11,8% pe piata importurilor.

Potrivit sursei citate, cota de piata de import pentru marca Volkswagen la nivelul României este de 11% pentru autoturisme si 17,8% pentru autovehicule utilitare, inregistrând cea mai mare crestere din piata – 6,8%.

Citeste si:  România va avea 23 de sportivi la Campionatele Europene de atletism de la Amsterdam

“Modelul Passat isi pastreaza pozitia de lider in clasa B de zece ani, cu o cota de piata de 26,22% din segment, la fel ca si mode lul Touareg, care detine o prima pozitie in clasa C-SUV si o cota de piata in segment, de 19,98%.

Daca analizam cifrele din luna mai nu putem sa nu mentionam ca modelul Caddy este lider in clasa sa, cu o cota de piata de 47,22%, in crestere cu 14,1%”, a declarat Daiana Stoicescu, PR Volkswagen România.

În ciuda recesiunii financiare, investitiile din reteaua de distribuitori Volkswagen au depasit pragul de 15 milioane de euro, odata cu extinderea retelei, demarata inca din 2008, in orasele Focsani, Alba Iulia, Târgu Jiu si Bucuresti.

Citeste si:  Contact Unic electronic (PCU electronic) si conceptul One-Stop Shop pentru guvernarea electronică

La ora actuala, reteaua de distribuitori autorizati al marcii auto germane cuprinde 26 de centre.

În ceea ce priveste inovatiile pregatite pentru anul in curs, Volkswagen a anntat lansarea noilor modele Golf GTI, varianta sport a noului Golf, si noul Polo, un model prezentat la Salonul Auto de la Geneva.

De asemenea, Volkswagen Autovehicule Comerciale va aduce, in 2009, Caddy 4Motion, noua generatie de Transporter, iar pe final de an noul Pick-up.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner