EUR
4,84 RON
(-0%)
USD
4,28 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(0%)
BGN
2,48 RON
(-0.04%)
BYN
1,77 RON
(0%)
CAD
3,15 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Din toamnă nu vom mai beneficia de sănătate gratuită

De la 1 septembrie vom plăti suplimentar vizitele la medic cu tichete pentru sănătate. O consultaţie la medicul de familie va costa 5 lei, iar una la medicul specialist, 10 lei. Pentru o zi de spitalizare vom plăti tot 10 lei.

Ministerul Sănătăţii a lansat ieri în dezbatere publică un proiect de lege privind pachetul general de servicii medicale şi tichetele pentru sănătate.

Astfel, un angajat va plăti lunar 5,5% din salariu pentru asigurarea medicală de stat, ca şi până acum, numai că vor fi decontate de către CNAS numai serviciile esenţiale, precum urgenţele medicale la ambulanţă, intervenţiile chirurgicale, analize precum electrocardiograma sau ecografia.

Pentru serviciile care nu reprezintă urgenţe, pacientul va plăti sume suplimentare, doar în momentul utilizării serviciilor, prin tichetele de sănătate. Potrivit ministrului Bazac, tichetul pentru sănătate se va aplica în ambulatoriu, în spital şi pentru investigaţiile paraclinice.

Vor fi scutiti de la plata tichetelor
: pensionarii cu pensii sub 700 de lei/lună, persoanele asistate social, copiii cu  vârsta până în 18 ani, somerii, persoanele care beneficiază de gratuităţi (revoluţionari, persecutaţi politic, veterani, persoane cu handicap), personalul sanitar si gravidele, doar pentru servicii aferente gravidităţii.

Sursa: Adevarul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata