Marian Sârbu: Nu vor fi disponibilizări în rândul bugetarilor

– Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Marian Sârbu, a declarat joi, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca nu se pune problema, anul acesta, sa se faca disponibilizari in sectorul bugetar, mai ales ca s-au luat masuri de reducere a sporurilor, pentru a nu fi depasit fondul de salarii.

.

“În acest moment, nu avem in vedere niste reduceri de personal. Când se va ajunge, pâna la urma, sa fie nevoie neaparat de niste disponibilizari, este greu de spus, dar cred ca anul acesta toti ordonatorii de credite ar trebui sa faca eforturi pentru a nu disponibiliza oameni, intrucât e greu de gasit un loc de munca si in domeniul privat.

Citeste si:  Dinozaurii Moldovei de la stat sfidează criza

Când se va imbunatati situatia economica, sigur ca putem avea in vedere si disponibilizarile. Dar sa stiti ca diminuarea de personal poate sa aiba efecte negative in ceea ce priveste calitatea serviciilor publice, deci trebuie sa fim, dupa parerea mea, foarte atenti, dar in permanenta sa stam de vorba cu angajatii, cu functionarii publici” – a spus ministrul Muncii.

Marian Sârbu a dat ca exemplu angajatii din subordinea sa, carora li s-a explicat ca, din cauza diminuarii fondului de salarii pe 2009, nu se vor putea plati sporurile la valoarea de anul trecut, iar oamenii au fost de acord sa semneze acte aditionale la contractele de munca, prin care au acceptat solutia gasita de minister, de a acorda sporuri de maximum 30% din valoarea salariului de baza.

Ministrul Muncii a participat joi la o sedinta publica a Comisiei pentru munca si protectie sociala a Camerei Deputatilor, care a fost tinuta la Bistrita, dar si la o intâlnire cu oamenii de afaceri din judetul Bistrita-Nasaud si reprezentantii institutiilor deconcentrate din subordine.

Citeste si:  Investiţii în valoare de 10,1 miliarde euro în cadrul Pactului ecologic european
Citește și
1 Comentariu
  1. sylvia spune

    Extaordinar dom’le
    Uite vine tatucul Sarbu …si le ia apararea dragilor de EI adik ..a bugetarilor ca nu vor fi dati afara …acum in criza sa ne mai revenim ..un pic…Noua celor din sectorul privat cine ne ia apararea DOMNULE mININISTRU?Cand te vad la TV cat esti de arogant , i-mi vine sa-ti zic..STII CE MIC ESTI ..nu te vezi din iarba / te doare inima de bugetarii tai comunisti care si in epoca luau premii de Paste -miel/ de Craciun -porc / toamna – de gogosari (cei de la ACET ..EX)
    De asta nu are ursul coada ..iese BOC si zice una dupa o zi iese psd-istul si zice ..pai o sa mai vedem sa treaca criza . Vai de noi dar poate ne meritam soarta ..ca doar noi i-am votat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close