Managerii stau pe tuşă 6 luni şi acceptă salarii cu 30% mai mici

– “Manager cu experienţă caut loc de muncă. Deja aştept de circa şase luni, sunt dispus să accept salariu cu 30% mai mic faţă de ceea ce aveam la ultimul loc de muncă, nu mă aştept la prime şi bonusuri.”

Cam aşa ar suna un anunţ de cerere de loc de muncă al top şi middle managerilor loviţi de valul crizei în România. Mai mult, favorizate de această situaţie, companiile profită pentru a-şi înlocui managerii slabi cu alţii mai performaţi şi mai ieftini, spun firmele de HR din piaţa locală de profil.

.
“Multe firme «profită» de criză pentru a-şi înlocui o parte dintre manageri – fie pentru că sunt slabi, fie prea scumpi – cu alţii la fel de buni, însă mai ieftini cu minimum 30%, sau cu acelaşi salariu, însă mult mai buni”, a declarat George Butunoiu, unul dintre cei mai cunoscuţi head-hunteri locali.

Citeste si:  A decedat designerul de modă Oscar de la Renta

Mai mult, este de părere acesta, chiar şi cu pretenţii salariale mai mici, timpul de aşteptare până la obţinerea unui nou job a crescut dramatic.

Pentru comparaţie, în aceeaşi perioadă a anului trecut, majoritatea industriilor aveau deficit mare de personal, astfel că relocarea unui manager fără o majorare salarială de 30-50% sau chiar o dublare de remuneraţie era de neconceput.

Chiar şi în cazul pretenţiilor salariale mai mici, timpul scurs până la găsirea unui nou job s-a lungit considerabil. O medie de cinci-şase luni, de exemplu, nu ar trebui să mai mire pe nimeni”, a mai spus acesta.

Citeste si:  David Cameron declară război bonusurilor plătite angajaţilor sectorului public

Pe de altă parte, în urmă cu un an, piaţa era una a angajatului. Acesta nu se prezenta, de multe ori, la interviurile stabilite, iar atunci când negocia, pretenţiile sale erau exagerate, însă, de multe ori, acceptate de companie, din lipsă de altceva.

Salariul este prima treaptă a negocierii, apoi – beneficiile şi bonusurile, miza fiind acum pe partea variabilă a remuneraţiei. “Companiile sunt încă dispuse să facă oferte atractive, dar schimbă componenta lor, mărind partea variabilă – bonusuri şi prime –, corespunzãtoare performanţelor şi rezultatelor obţinute”, spune, într-o notă mai optimistă, Dana Patrichi, managing partner al companiei de executive search Alexander Hughes România.

Citeste si:  Primarul New York-ului se aliază cu Spiderman pentru a combate şomajul

Continuarea în Standard.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close