EUR
4,81 RON
(+0.02%)
USD
4,43 RON
(+0.24%)
GBP
5,72 RON
(+0.7%)
CHF
4,53 RON
(+0.1%)
BGN
2,46 RON
(-0.12%)
BYN
1,98 RON
(+0.2%)
CAD
3,33 RON
(+0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.05%)
AUD
2,91 RON
(+0.63%)
JPY
0,04 RON
(+0.41%)
CZK
0,19 RON
(+0.54%)
INR
0,06 RON
(+0.13%)

 

Firma soţilor Săftoiu se reprofilează pentru a scăpa de faliment

– Patronii firmelor de consultanţă politică îşi schimbă domeniul de activitate şi se reorientează spre zona comercială

.
Firmele de consultanţă politică au ajuns să fie lovite de criza financiară chiar şi după ce au încasat zeci de mii de euro într-un singur an din trei campanii electorale – pentru alegerile locale, parlamentare şi europarlamentare.

Capital Promotion, firma foştilor consilieri ai preşedintelui Traian Băsescu, Adriana şi Claudiu Săftoiu, este pe punctul de a se desfiinţa, surse din interior afirmând că angajaţii au fost deja anunţaţi să-şi caute alt loc de muncă. Claudiu Săftoiu, în schimb, susţine că nu va închide firma, doar o va restrânge „masiv”.

.

Politicienii au renunţat de tot la consiliere

În opinia sa, problemele sunt cauzate de politica internă şi comportă două aspecte. Primul se referă la „debalansarea scenei politice, care în acest moment funcţionează mecanic”.

„Cine-i mai mare are dreptate. Şi mă refer la noua coaliţie din Parlament, care face zadarnică orice iniţiativă a opoziţiei”, s-a plâns Săftoiu, care este cunoscut ca fiind apropiat de PNL.

Pe de altă parte, nici politicienii pe care i-a consiliat anul trecut cu succes nu-i mai solicită ajutorul:

La noi, oamenii te caută o dată la patru ani, când au nevoie imediată. Din 20 de campanii electorale la care am lucrat, am câştigat 16. Ar fi trebuit ca acei parlamentari, primari să continue măcar o colaborare lunară, dar numai patru mai vin la noi”.

În consecinţă, Claudiu Săftoiu s-a văzut nevoit să restrângă activitatea de marketing politic a firmei, reorientându-se spre domenii ceva mai profitabile: „Am restrâns zona de consultanţă politică. Nu am renunţat. Cine are nevoie e binevenit. Dar a trebuit să mă reorientez spre zona comercială”.

Tot despre reorientare vorbeşte şi Dan Andronic, fondatorul Multimedia Political Communication, care ne-a declarat că a renunţat la consultanţa politică tradiţională: „M-am gândit să schimb un pic direcţia, pentru că ideea clasică de consultanţă politică nu mai e de actualitate”.

Integral în Gândul

Citește și
1 Comentariu
  1. Coco spune

    De fapt nu mai are nevoie nimeni de parerea acestor specialisti dupa ureche. Alegatorii au devenit prea destepti si nu se mai lasa prostiti cu una cu doua. Poate acum vor pune si ei in sfarsit mana la munca.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata