Universitatea Al. I. Cuza face marketing intens pentru a licenţia cât mai mulţi şomeri

Universitatea Al. I. Cuza stă cel mai bine la strategia de marketing pe pagina de web pentru a-i atrage pe absolvenţii de liceu care se înscriu la admitere, promiţându-le job-uri bine cotate. Specialiştii în resurse umane susţin însă că unele domenii oferite de UAIC sunt doar bine ambalate, fără să ofere nicio perspectivă profesională. În topul domeniilor de studiu pompoase sunt relaţiile publice şi relaţiile internaţionale.

.

La capitolul admitere, pe site-ul UAIC eşti întâmpinat cu promisiuni de angajare tentante după absolvirea facultăţii. Unele însă nu au nicio acoperire pe piaţa locurilor de muncă.

Specialişti în relaţii publice sau relaţii internaţionale la Facultatea de Filosofie, jurişti sau diplomaţi în Consiliul Europei pentru absolvenţii de Drept şi expert în evaluarea pietrelor preţioase la Facultatea de Geografie – Geologie sunt doar câteva dintre promisiunile pe care le vinde universitatea tinerilor care vor să se înscrie.

Citeste si:  România a accesat 15 miliarde de euro de la UE în perioada 2007-2013 şi au fost înfiinţate peste 8.800 de locuri de muncă

Firmele de recrutare susţin însă că aceste domenii nu oferă oportunităţi de angajare.

Relaţiile publice şi relaţiile internaţionale nu au acoperire pe piaţa locurilor de muncă, având în vedere situaţia de criză economică. De la începutul anului nu am avut nicio ofertă în aceste domenii de la angajatori.”, a spus Daniela Duca, managerul firmei de recrutare Atest.

Reprezentanţii facultăţii susţin însă contrariul.“Cred că specializarea relaţii publice oferă o paletă largă în privinţa posturilor”, a spus prof. univ. dr. George Poede, prodecan la Facultatea de Filosofie.

Un alt domeniu deficitar în privinţa locurilor de muncă este dreptul, unde concurenţa este mare în fiecare an. Decanul Facultăţii de Drept nu a dorit însă să comenteze statisticile sumbre prezentate de specialiştii în recrutare.

Citeste si:  CAFF SRL - notificare privind deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei

Pornind de la ceea ce am constatat la firme, nici a zecea parte din locurile scoase la concurs pentru economişti nu are acoperire în piaţa locurilor de muncă”, a spus Gheorghe Pleşu, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Iaşi.

Sursa: Ziua de Iasi

Citește și
1 Comentariu
  1. catalina spune

    Cate locuri scoate Facultatea de Medicina si Farmacie din Iasi? Mi se pare un atac la adresa Univ A. I. Cuza…si-atat. Credeti ca somerii cu diploma de medic sunt mai relaxati…cau au mai multe studii…sau ce ii consoleaza? 300 de locuri la buget…pe an…si no comment!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner