EUR
4,83 RON
(+0.06%)
USD
4,42 RON
(+0.53%)
GBP
5,51 RON
(-0.12%)
CHF
4,57 RON
(+0.27%)
BGN
2,46 RON
(+0.4%)
BYN
1,73 RON
(+0.51%)
CAD
3,16 RON
(+0.27%)
RSD
0,04 RON
(+0.05%)
AUD
2,79 RON
(-1.19%)
JPY
0,04 RON
(+0.42%)
CZK
0,18 RON
(-0.83%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

 

Unde îşi petrec concediile oamenii de afaceri ieşeni

– Prea preocupaţi să nu scape controlul afacerilor din mână, în special în condiţiile economice dificile din acest an, mulţi dintre managerii ieşeni şi-au amânat vacanţa spre toamnă-iarnă sau chiar au anulat-o complet.

– Bogdan Piţigoi şi Iulian Dascălu, unii dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri ieşeni, au renunţat la concediu, preferând să rămână toată vara „în cabina de comandă” a companiilor pe care le conduc.

.

Neculai Apostol, reîntors după şase ani de politică, în miezul afacerii pe care a construit-o de la zero, reprezintă un caz aparte: nu a mai fost în concediu cu familia de 14 ani şi nici pentru vara aceasta nu are planuri ferme.

În schimb, pe preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Iaşi, Gheorghe Pleşu, l-am gasit chiar într-o scurtă vacanţă de patru zile la Slănic Moldova. Dezamăgit de starea jalnică a staţiunii şi a bazei de tratament, pe directorul general al Habitat Proiect mai-mai că l-ar bate gândul să investească într-un hotel sau o pensiune în zonă „pentru a avea turiştii unde să se cazeze şi la noi, în ţară”.

.

Neculai Apostol, fondatorul Grupului de Firme Kosarom:

Din 1995 nu am mai fost în concediu, când am fost cu familia la mare, la Neptun. De atunci tot spun, nu acum, poate la anul, că avem multe de făcut. Acum, după şase ani de suspendare a activităţii mele în cadrul companiei, am mult de recuperat pentru a-mi reconsolida poziţia. Sper ca în luna august să fugim puţin la munte, dar aici, la noi, poate în Obcinile Bucovinei”.

.

Bogdan Cihodaru, managerul trustului Terra:

„Anul acesta vreau un alt fel de vacanţă, mai liniştită. Până acum mergem să vizităm, să vedem cât mai multe. Nu-mi doresc decât să stau undeva lânga o apă. Vom merge cu un grup de prieteni, în Delta Dunării, în august. Nu sunt mare pescar, dar îmi place să merg cu barca pe apă pentru că mă relaxează.

Apoi, în septembrie, voi merge cu soţia şi cei doi copii, în Antalya. Ne-a atras faptul că avem zbor direct şi nu mai trebuie să ne complicăm cu transportul.

Dacă aş avea unde să merg, dacă ar fi condiţii, aş vrea să cheltui mai mulţi bani făcând turism în România, dar deocamdată nu prea ai unde. Pentru vacanţa aceasta nu ne-am planificat un buget anume. Poate 2.000-3.000 de euro, nu ştiu exact, dar nu mai mult că doar nu mă duc să joc la casinouri la Monte Carlo”.

.

Iulian Dascălu, manager Iulius Group SRL:

Acum suntem prea preocupaţi de dezvoltarea mall-urilor din Timişoara şi Iaşi. Nu cred că vom merge în concediu vara aceasta. Probabil la iarna, la ski, pentru ca suntem pasionaţi de sporturile de iarna. Dar haideţi că acum am treabă, sunt într-o întâlnire”.

.

Bogdan Piţigoi, preşedinte Grupul de Firme Tester-Casa Auto:

„Anul acesta, toată vara, concediul meu va fi la birou. Vreau să fiu alături de colegii din companie şi să găsim soluţii pentru a face faţă situaţiei actuale. Încercăm să ne stabilizăm la un nivel de echilibru. Piaţa auto este una foarte dinamică şi trebuie să fim pe fază în orice moment. Evident, familia nu este foarte încântată de faptul că vara aceasta nu vom merge în vacanţă, însă, m-au înţeles”.

.

Gheorghe Pleşu, director general SC Habitat Proiect SA şi preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Iaşi:

„Chiar acum (n.r. joi, 16 iulie, sunt într-o scurtă vacanţă de patru zile la Slănic Moldova. M-am urcat cu soţia în maşină şi am plecat pentru că simţeam că nu mai putem de oboseală. Câteva zile petrecute la aerul ăsta curat de munte fac foarte bine.

Păcat că staţiunea a fost distrusă, arată jalnic. Am găsit un hotel unde pernele erau rupte, altele fuseseră renovate de curând dar cu materiale de proastă calitate ceea ce a dus la deteriorarea rapidă a finisajelor. Suntem prea săraci să ne cumpărăm lucruri ieftine, de aceea arată cum arată staţiunea.

Mă bate gândul să cumpăr un hotel din acesta, am tot întrebat pe la recepţii cine sunt acţionarii dar nu ai cine sta de vorbă.

În vacanţă mai plecăm în Antalya, pe 27 iulie, pentru că avem zbor direct din Iaşi şi nu mai stăm cu bagajele în mână prin aeroport pe la Bucureşti.

Apoi, vrem să mai mergem la baza de tratament a lui Copos de la Eforie şi tot pentru tratament şi relaxare vom merge la Padova, la o clinică din aceasta unde se îmbină investigaţiile şi procedurile terapeutice cu relaxarea. În ceea ce priveşte bugetul alocat vacanţei, nu ne-am impus o limită. Vrem condiţii cât mai bune”.

Autor:

Alina UNGUREANU, Financiarul

.

.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata