Am făcut cu bunicii mei un contract de vânzare-cumpărare pe apartament, însă nu am locuit acolo niciodată. Pot beneficia de „Prima Casă”?

– Ca urmare a numeroaselor întrebări primite de la cititorii noştri în legătură cu acordarea creditelor în cadrul Programului Prima Casă, revista FINANCIARUL, în parteneriat cu Banca Transilvania, lansează secţiunea „Prima Casă: întrebări şi răspunsuri”.

– Veţi găsi în cadrul acestei rubrici răspunsuri punctuale la întrebările dumneavoastră, oferite de Zoltan Kelemen, Ofiter Comercial Produse Non Card din cadrul Băncii Transilvania.

.

Raluca Covaciu: Acum cativa ani, varul meu si cu mine am facut cu bunicii mei un contract de vanzare cumparare cu clauze de intretinere, deci am un apartament pe numele meu si al varului meu.

Apartamentul este intr-o localitate aflata la 250 km de unde locuiesc eu, in prezent, bunicii mei sunt in viata amandoi, nu am locuit si nu am niciun folos de pe urma acestui apartament, stau in chirie de 10 ani. Mai pot sa beneficiez de acest program?

Răspuns: Conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 60 / 2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului prima casă nu sunt eligibile persoanele care la data intrării in vigoare (04.06.09) deţin in proprietate o locuinţă, individual sau în comun, împreuna cu soţii lor, de modul în care a fost dobândit. Astfel nu sunteţi eligibil pentru acest program.

.

.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.