EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,08 RON
(-0.31%)
GBP
5,37 RON
(-0.44%)
CHF
4,48 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.31%)
BYN
1,67 RON
(+0.03%)
CAD
3,07 RON
(-0.08%)
RSD
0,04 RON
(+0.04%)
AUD
2,94 RON
(-0.06%)
JPY
0,04 RON
(-0.29%)
CZK
0,18 RON
(+0.58%)
INR
0,05 RON
(-0.21%)

Am două tipuri de pensii: de boală şi de revoluţionar. Pot fi luate în calcul la „Prima casă”?

– Ca urmare a numeroaselor întrebări primite de la cititorii noştri în legătură cu acordarea creditelor în cadrul Programului Prima Casă, revista FINANCIARUL, în parteneriat cu Banca Transilvania, lansează secţiunea „Prima Casă: întrebări şi răspunsuri”.

– Veţi găsi în cadrul acestei rubrici răspunsuri punctuale la întrebările dumneavoastră, oferite de Zoltan Kelemen, Ofiter Comercial Produse Non Card din cadrul Băncii Transilvania.

.

Danse Viorel: Ma numesc Danse Viorel, am 52 ani, realizez doua venituri cu caracter permanent din doua pensii cu decizii DEFINITIVE:

1.Boala-invalid gradul 1 grav(locomotor) de 800 RON/lunar

2.Revolutionar (legea 341/2004) de 1.700 RON/lunar.

As dori sa stiu in aceste conditii daca pot beneficia de programul Prima Casa?

Răspuns: Pensiile de boală definitive sunt luate în considerare. Pensia de revoluţionar nu este luată în considerare.

În situaţia în care corespundeţi şi la restul criteriilor puteţi solicita credit în cadrul Programului Prima Casă pe baza veniturilor din pensia de boală.

.

Citește și
8 Comentarii
 1. OPRAN GELU spune

  Nu am inteles dece pensia de revolutionar nu este luata in considerare.Oare cei care astazi fac Legile ,puteau sa fie in functie fara sacrificiul nostru ,al celor care am riscat cu viata la 22 dec.1989 ???

 2. gogu vasile spune

  niste escroci cu prima casa asta

 3. dan spune

  Cei care si-au sacrificat viata in 89 este aproape intreaga natie, nu o mana de „revolutionari”. Mare partedin „revolutionari” sunt o sleahta de parvenit, crede-ma ca stiu ce vorbesc…

 4. Klaudiu spune

  bai dane fugi tare ma pisi, nu mai vorbi tu aiurea de parveniti k poate la revolutie te ascundeai sub masa sau te bagai sub fusta mamei tale, ma nebunule de tine…

 5. Sandu spune

  Am fost pe strada la Timisoara in toate zilele revolutiei nu m-ia trebuit sa ma duc sa cersesc certificat de revolutionar.Da cunosc pe cineva care are 3122 ron pe luna, oare merita acesti bani si alte favoruri cate au revolutionari.

 6. Lenna spune

  Sandu ai fost pe strada fain , dar cei care au fost cu medicamente sa ajute pe cei raniti , si au fost impuscati, din 5 persoane au mai ramas 2 in viata dintre care unul fara picioare si altu fara maini astia ce vina au ??? sau nu sunt revolutionari?????

 7. Realistul Regalist spune

  Domnule Dan ; dumneata ai fost m.i.c.-NIMIC- in REVOLUTIE de aceea iti permiti sa jignesti EROII NEAMULUI NOSTRU. Daca iesai si mataluta in strada ,doi pasi ,fii sigur ca nu mai comentai asa ! Dar cred ca nu ai fi iesit niciodata fiindca un fricos si un las se da viteaz numai DUPA RAZBOI . DAR ESTI UN MARE NIMENI DOMNULE DAN !SI AM IMPRESIA CA-TI PLAC MANELELE ! MANDRESTE-TE ! Domnul Sandu la Timisoara cat si in toata tara certificatele de Revolutionar nu s-au CERSIT , Au fost CONFERITE IN URMA STUDIERII DOSARULUI FIECARUIA si au fost preschimbate doar CERTIFICATELE din Leg. 42 ,in 341/2004 Probabil dumneata nu ai meritat certificat deoarece ,degeaba ai iesit 10 zile in strada ,daca ai fost doar spectator-curios si nu ai participat, nu te-ai implicat cu nimic sau nu ai avut FAPTE DEOSEBITE, si acum comentezi si ataci pe sit. chiar nu ai ce face? Te vad in poza ca esti om FARA cercel in nas !Deci inca mai avem pretentii ! Am 42 de prieteni impuscati in Revolutia din „89 ,va rog respectuos NU LE INTINATI MEMORIA EROILOR TARII! Iar noi care am scapat neimpuscati ,nu avem nicio vina ca inca mai traim si nu am fost omorati atunci! 10Q- Realistul Regalist.

 8. stan george spune

  dane nu ti se pare ca esty cam prost din fire? si mai ales nu stii ce vorbesti unde erai pe 21 22 23 etc decembrie? sau erai un cc eist spurcat sau securist? asa ca vezi cum vorbesti de revolutionari securistule

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata