Deţin 1/8 din apartamentul unde locuiesc. Renunţând la moştenire, mă pot încadra la „Prima casă”?

– Ca urmare a numeroaselor întrebări primite de la cititorii noştri în legătură cu acordarea creditelor în cadrul Programului Prima Casă, revista FINANCIARUL, în parteneriat cu Banca Transilvania, lansează secţiunea „Prima Casă: întrebări şi răspunsuri”.

– Veţi găsi în cadrul acestei rubrici răspunsuri punctuale la întrebările dumneavoastră, oferite de Zoltan Kelemen, Ofiter Comercial Produse Non Card din cadrul Băncii Transilvania.

.

Cristi: Daca am 1/8 din apartamentul unde locuiesc cu familia mea si cu mama, obtinut in urma dezbaterii succesiunii de pe urma tatalui care a decedat, pot beneficia de program? Trebuie sa renunt la aceasta mostenire?

Răspuns: Conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 60 / 2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului prima casă nu sunt eligibile persoanele care la data intrării in vigoare (04.06.09) deţin in proprietate o locuinţă, individual sau în comun, împreuna cu soţii lor, de modul în care a fost dobândit.

Astfel nu sunteţi eligibil pentru acest program. Renunţând la moştenire tot nu veţi fi putea beneficia de programul Prima Casă.

.


Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.