Deţin o locuinţă în proprietate împreună cu fostul soţ. După vânzarea jumătăţii mele, pot beneficia de „Prima Casă”?

– Ca urmare a numeroaselor întrebări primite de la cititorii noştri în legătură cu acordarea creditelor în cadrul Programului Prima Casă, revista FINANCIARUL, în parteneriat cu Banca Transilvania, lansează secţiunea „Prima Casă: întrebări şi răspunsuri”.

– Veţi găsi în cadrul acestei rubrici răspunsuri punctuale la întrebările dumneavoastră, oferite de Zoltan Kelemen, Ofiter Comercial Produse Non Card din cadrul Băncii Transilvania.

.

Andrei (Mariana): Daca in prezent detin o locuinta in proprietate impreuna cu fostul sot, iar aceasta urmeaza a fi vanduta, si 1/2 din contravaloarea ei va intra in posesia mea, pot accesa la programul prima casa dupa vanzarea acesteia?

Răspuns: Conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 60 / 2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului prima casă nu sunt eligibile persoanele care la data intrării in vigoare (04.06.09) deţin in proprietate o locuinţă, individual sau în comun, împreuna cu soţii lor, de modul în care a fost dobândit.

Astfel nu sunteţi eligibilă pentru acest program.

.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...
1 Comentariu
  1. nicoleta spune

    sotul meu a divortat si urmeaza sa termine partajul prin plata unei sulte fostei. eu pot achizitiona cealalta parte a apartamentului prin banca , prin programul prima casa? nu detin alta locuinta si nici un credit ipotecar

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.