Adicost Suceava negociază preluarea lanţului de magazine Fidelio şi Danilux

Firma ADICOST Suceava negociază preluarea lanţului de magazine Fidelio şi Danilux de la firma din Botoşani, controlată de Daniel Mihăila, aceasta din urmă confruntându-se cu mari dificultăţi financiare. Potrivit datelor oficiale, datoriile la bugetul de stat se ridică la 300.000 RON, iar cele la furnizori la circa 3 milioane de euro.

De la o afacere de succes, lanţul de magazine lansat de botoşăneanul Daniel Mihăilă în toată Moldova a ajuns acum să închidă mai multe unităţi, inclusiv în judeţul Suceava, iar sute de oameni nu şi-au mai luat salariile în ultimele două luni şi au ajuns în şomaj.

Citeste si:  BERD a înregistrat pierderi record de 602 milioane euro în 2008

Patronul Adicost Suceava, Costel Chelaru, a declarat că negocierile de preluare a întregii reţele de magazine Danilux şi Fidelio din ţară sunt în fază avansată, dar vor mai dura trei-patru săptămâni deoarece mai sunt necesare avize de la Consiliul Concurenţei şi de la bănci.

Întrebat dacă, în perspectiva crizei, intenţionează să dezvolte reţeaua de magazine sau să o conserve, Costel Chelaru a declarat că „întâi trebuie s-o punem pe picioare, apoi mai vedem ce dezvoltăm”.

Numai în judeţul Suceava, firma botoşăneanului Daniel Mihăilă deţine un magazin Danilux la Rădăuţi şi magazine Fidelio în Rădăuţi, Vatra Dornei şi Fălticeni.

Citeste si:  Deputații au aprobat OUG care stinge datoriile companiilor care furnizează energie termică

În 2003, Costel Chelaru, managerul Adicost, a figurat în topul celor mai bogaţi oameni din România, conform revistei Capital, cu o avere estimată la 5-6 milioane de dolari.

Sursa: Monitorul de Suceava

Citește și
1 Comentariu
  1. Bubu spune

    In perioada de criza unii mor altii infloresc. Bravo pentru achizitie…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close