Fermieri escroci în judeţul Vaslui

Peste 90% dintre fermierii controlati nu detin oile pentru care au cerut subventii. Unii s-au imprumutat de la alti ciobani pentru a iesi bine la numaratoare, insa au fost prinsi dupa numarul de pe crotaliile animalelor.

Pierderile pentru zootehnia vasluiana sunt estimate la peste 5 miliarde de lei vechi. Conducerea OARZ Vaslui sustine ca, daca s-ar fi controlat absolut toate stanile din judet, situatia ar fi fost tragica.

Mult tupeu, ilegalitati fara numar si lipsa totala de corectitudine, cam asta au gasit in teren, pana ieri, reprezentantii Oficiului de Ameliorare si Reproductie in Zootehnie (OARZ) Vaslui, care numara si verifica ovinele si caprinele pentru care fermierii au cerut subventii.

In urma controalelor realizate prin sondaj la stanile din judet, reprezentantii OARZ Vaslui au descoperit ca aproape toti fermierii incearca sa fenteze statul si Uniunea Europeana pentru a primi bani pentru animale pe care de fapt nu le au.

Unii fermierii au cerut subventii chiar si pentru oile pe care le-au vandut.


„Am gasit si fermieri care au vandut oile, au cumparat altele, dar au depus dosarul cu numerele de pe crotaliile oilor vandute. In timpul controlului, am gasit la stana oile cu numere noi. Fiindca nu s-a anuntat schimbarea si nu are act de la medic, va pierde subventiile. „

Partea cea mai grava este ca fermierii care nu au fost corecti pierd si subventiile pentru animalele pe care le detin in realitate, iar cei care au scapat de control, dar au incasat subventiile fara a detine efectivul de animale ar putea sa nu mai primeasca bani tot restul vietii.

Sursa: Obiectiv de Vaslui

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.