Beneficiile angajaţilor, pe cale de dispariţie

Într-o perioadă în care lipsa banilor, reducerile salariale şi disponibilizările colective sunt cuvinte la ordinea zilei, beneficiile angajaţilor devin noţiuni de domeniul trecutului. În anii de boom economic companiile se înghesuiau să intre în topul preferinţelor tinerilor absolvenţi, lăudându-se cu pachete salariale motivante şi beneficii dintre cele mai atractive. Apariţia primelor semne negative din economie a schimbat radical situaţia.

Pentru a amortiza şocul căderii profitului, companiile au renunţat tocmai la valorile care îi plasau în topul celor mai buni angajatori.

Salariaţii au înghiţit în sec, au debifat din lista de beneficii pensiile private, pachetele de servicii medicale consistente, şi-au luat gândul de la primele de sărbători şi au renunţat la tot felul de mini-vacanţe plătite de companie. Au sperat ca măcar salariile să rămână intacte. Zadarnic însă, căci totul a fost doar o chestiune de timp.

Citeste si:  Cel mai vechi oraş preistoric din Europa a fost descoperit în Bulgaria

Anul trecut, pachetul salarial atractiv şi atmosfera de lucru plăcută se situau la acelaşi nivel printre preferinţele tinerilor cu vârsta cuprinsă între 19 şi 28 de ani, potrivit studiului „Ce-şi doresc tinerii profesionişti”, realizat de Daedalus Millward Brown în colaborare cu Catalyst Solutions. Cercetarea a fost realizată în aprilie 2009, pe un eşantion de 1.540 de persoane cu studii superioare cu vârsta cuprinsă între 19 şi 45 de ani.

Însă 2009 a schimbat radical beneficiile urmărite la un angajator de către tineri. Astfel, diferenţele semnificative apar pe următoarele segmente: pachet salarial, siguranţa locului de muncă şi distanţa mică dintre locuinţă şi sediul firmei.

Primele de Paşte, de Crăciun, de concediu sau tichetele de masă
au crescut semnificativ în topul celor mai atractive beneficii. De asemenea, asigurările medicale, asigurarea de pensie privată, laptopul sau telefonul mobil nu mai sunt acum căutate de tinerii cu studii superioare.

Citeste si:  China nu mai este ţara muncii ieftine

Reducerea bugetelor îi determină pe mulţi angajatori să-şi reorienteze politica salarială, dar şi pe cea a pachetelor de beneficii.

După beneficii, se umblă la salarii. Această strategie de reducere a costurilor a devenit deja un element familiar pentru majoritatea companiilor. În vremuri tulburi, angajaţii ajung să-şi schimbe viziunea în ceea ce priveşte retribuţia. Dacă au de ales între reducerea salariului şi pierderea locului de muncă, majoritatea optează pentru prima variantă.

Sursa: Capital

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close