Director de spital şantajat de un ofiţer anticorupţie

Nu s-a stins bine scandalul legat de poliţiştii de la „Crimă Organizată”, Adrian Mărgărit şi Daniel Cupe, care au încercat să-i „vândă“ un dosar unui cetăţean irakian, cercetat pentru presupuse fapte de terorism, că un alt înalt ofiţer a fost descoperit încercând să-şi rotunjească veniturile, prin şantaj.

Subcomisarul DGA Dragoş Cătălin Rusu (37 de ani) i-a cerut şpagă 10.000 de euro managerului general al Spitalului de Psihiatrie „Alexandru Obregia“ din Capitală, George Cristian Marcu. Subcomisarul a fost trimis în judecată, iar acum riscă până la 12 ani de închisoare.

Managerul Spitalului „Alexandru Obregia“ a povestit procurorilor DNA că-l ştia pe ofiţerul DGA din 2006, prin prisma funcţiei sale şi că acesta a venit la 12 decembrie 2007 şi i-a cerut „bani“ pentru „a muşamaliza” un dosar în care apărea numele lui.

Citeste si:  Bilanţ DNA: În 2012 a crescut fără precedent numărul persoanelor condamnate definitiv cu 150% faţă de 2011

Dosarul se referea la un contract privind atribuirea de lucrări de construcţii şi achiziţii societăţii comerciale Service Solution şi care a fost subcontractat firmei Lukat Construct. Din cauza unor neînţelegeri, privind 50.000 de euro, Lukat a abandonat acest proiect. Rusu i-ar fi spus că lucrarea nu este înregistrată la DGA, „şi de existenţa acesteia ştie doar el, anchetatorul care se ocupă de lucrare şi şeful său direct“.

Potrivit interceptărilor realizate de SRI, subcomisarul Rusu nu a stabilit suma pe care trebuia să i-o ceară lui Marcu. Cei doi s-au întâlnit de două ori – într-o benzinărie şi într-un bar – din Piaţa Rosetti – şi au pus la punct detaliile „vânzării“ dosarului.

Citeste si:  China retrage 54 de garnituri TGV pe ruta Beijing-Shanghai

Modalitatea concretă în care mi-a pretins banii a fost aceea de a tasta pe ecranul telefonului mobil suma de 10.000. Eu l-am întrebat dacă 10.000 de lei, iar poliţistul Rusu mi-a răspuns că nu, este vorba de 10.000 de euro”, a reclamat Marcu la DNA.

Curios este faptul că, după ce detaliile au fost stabilite, poliţistul a evitat orice întâlnire cu managerul de la spital, existând suspiciuni că el a fost atenţionat că este interceptat.
DNA l-a trimis în judecată pe subcomisar pentru luare de mită. Rusu a susţinut că este nevinovat şi că nu a cerut bani managerului George Marcu, iar întâlnirile priveau ancheta din lucrarea sa de la Direcţia Anticorupţie. Interceptările realizate în dosar îl contrazic însă!

Citeste si:  DNA: Leonte Gabriel, director în Parlament, trimis în judecată pentru complicitate la cumpărare de influenţă

Sursa: Adevarul

Citește și
1 Comentariu
  1. Daniela spune

    Domnul Marcu are aranjamente serioase cu prietenul lui din Branesti, un anume Ivanovici. Combinatii se fac din anul 2001 cu firme ca Medicada srl, Doors Generalcom srl, etc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata