Sfaturi practice pentru programul „Prima Casă”

Multe dintre problemele apărute în derularea programului „Prima Casă”, mici imperfecţiuni care îţi toacă timpul şi nervii, pot fi evitate în mare măsură dacă înainte de a te prezenta la bancă ai o ideea cât mai exactă asupra a ceea ce vrei să ceri.

Nu merge la bancă dacă nu ai o listă cu întrebările la care vrei să afli răspuns pentru că rişti ca informaţii importante pentru să nu îţi fie furnizate.

Un alt lucru pe care trebuie să îl faci este să ceri o a doua opinie pentru că, uneori, memoria sau cunoştinţele funcţionarilor bancari mai dau rateuri.

Una dintre cele mai importante întrebări care ţi se va pune odată intrat în bancă este „Câţi bani vreţi?”, aşa că este bine să ai un răspuns cât mai exact. Pentru acest lucru ar trebui să faci un studiu de piaţă şi, chiar mai mult decât atât, dacă este posibil, să te afli în faza finală a negocierii privind cumpărarea imobilului. Altfel spus, e bine să ştii exact preţul pe care îl vei plăti.

Este posibil ca ofiţerul de credit să nu aibă iniţiativa de a vă calcula rata optimă, aşa că este bine să ceri cât mai multe simulări pentru a putea compara diferitele variante. În funcţie de perioada de creditare, diferenţele în ceea ce priveşte rata, pe de o parte, dar şi în ceea ce priveşte costul total pot fi semnificative!

Un element complementar la cele de mai sus îl reprezintă moneda în care veţi contracta împrumutul.  Diferenţele dintre un credit în lei şi unul în euro sunt mari.

Sursa: Capital

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.