„Prima Casă” este preferată mai mult de provincie

70 de dosare au fost aprobate pana astazi in cadrul programului „Prima Casa”, conform datelor furnizate de către oficiali ai Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM. Majoritatea creditelor au fost acontate de persoane din provincie, cu o valoare medie de 40.000 de euro.

Una dintre dezbaterile cele mai aprinse legate de acest program este aceea privind valoarea considerată prea mică a garanţiei, respectiv 60.000 de euro. Potrivit datelor furnizate de către Fondul de Garantare, plafonul maximal nu pare să reprezinte o problemă.

Citeste si:  Bank Leumi pune în joc 10 milioane de euro pentru “Prima Casă”

Din cele 70 de dosare aprobate, majoritatea, respectiv în jur de 50, sunt din provincie. Valoarea medie a acestor contracte este în jur de 40.000 de euro, doar câteva apropiindu-se de valoarea maximă de 60.000 de euro”, a declarat Irina Constantinescu, directorul executiv al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM).

În ceea ce priveşte intrarea în vigoare a noilor modificări privind convenţia dintre Fond şi bănci, Irina Constantinescu susţine că mai este necesară publicarea în „Monitorul Oficial” a unui Ordin comun al Ministerului Finanţelor şi al  Ministerului pentru IMM privind aceste modificări.

Citeste si:  Din 2010, persoanele fizice şi juridice pot casa 3 maşini vechi pentru cumpărarea uneia noi prin programul “Rabla”

Sursa: Capital

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close