Mitropolia Moldovei a devenit stăpână peste cabana lui Ceauşescu, care nu i-a aparţinut niciodată

– Războiul în instantă, dintre Mănăstirea Neamt si Directia Silvică Neamt a fost castigat definitiv de oamenii in sutana care i-au lăsat pe silvicultori lefteri şi chiriaşi în propriile case

– Cabana de vânatoare a lui Ceauşescu, situată în imediata apropiere a Mănăstirii Neamţ şi a Rezervaţiei de zimbri „Dragoş Vodă” intrase de doi ani în circuitul turistic. Acum ea a devenit proprietatea clericilor, aceştia susţinând că vor organiza aici tabere şcolare

.

Mitropolia Moldovei a “curăţat” Ocolul Silvic Neamţ de toate proprietăţile: Motelul Nemtisor, de la Vînători Neamt, sase depozite intermediare de exploatare, cabana Nemtisorsediul Ocolului Silvic Tîrgu Neamt, cinci imobile – Canton Secu, Cabana Huma, cabanele Icoana si Măngălărie, sediu brigadă silvică, plus drumuri forestiere, fînete si două helestee.

„Vedeta” momentului este bine-cunoscutul părinte jurist Constantin Grigore, care a reprezentat Manastirea Neamţ şi Mitropolia Moldovei şi Bucovinei in toate procesele imobiliare purtate de ani de zile, cu o rata de castig de 100%.
.

Biserica, proprietara peste imobile care nu i-au apartinut niciodata

Fetele bisericeşti nu au asteptat sa se usuce cerneala pe hotararile judecatoresti ca, joi, 30 iulie, părintele Grigore, împreună cu executorul Cornel Cotoi, Benedict Sauciuc, staretul Mănăstirii Neamt, au executat silit motelul de la Nemtisor.

„Am mai cîstigat un proces din lungul sir pe care l-am avut de cînd reprezint interesele Mitropoliei Moldovei si Bucuvinei pentru ca lăcasurile de cult să-si recapete fostele proprietăti. De fapt, pot spune că nu am pierdut nici un astfel de litigiu”, a declarat mandru de sine părintele jurist Constantin Grigore.

Interesant de remarcat este ca motelul Nemtisor a fost construit special pentru sotii Ceausescu în 1977, mult dupa nationalizare, drept urmare nu a apratinut niciodata Manastirii Neamt.

In acest caz se naste intrebarea, cum se face ca instantele de judecata au restituit clerului un drept de proprietate peste un imobil care a apartinut din start statului?

Sediul Ocolului Silvic Tîrgu Neamt si Cantonul Secu pot fi folosite în continuare de silvicultori, cel mai probabil un an, dar silvicultorii au statut de chiriasi.

.

Silvicultorii resemnati: „Nu mai este nimic de facut!”

Magistratii olteni au respins, pe 7 iulie 2009, cererea de revizuire inaintata de juristii silvicultorilor ca nefondată, considerînd că acestia ar fi cei care au savarsit un abuz de drept prin multitudinea de actiuni promovate, scopul fiind întîrzierea punerii în aplicare a sentintei instantei de la Tîrgu Neamt.

Simion Maftei, directorul Directiei Silvice, a declarat că fiind vorba de o hotărîre judecătorească definitivă nu a avut cum să se opună executării silite:

„Luni seara, 27 iulie, am avut o întîlnire cu mitropolitul Teofan si părintele Grigore, fiind înstiintat că va avea loc executarea. Am anuntat Regia Natională Romsilva si o să vedem ce vom face în continuare. Prea multe nu mai sînt însă de făcut”.
.

Nemtisorul lui… Ceausescu, transformat in tabara scolara

Cabana Nemtisor a fost construită în 1977, special pentru Nicolae Ceausescu si apropiatii săi, deoarece în zonă exista un fond special de vînătoare, populat cu cerbi si ursi. Imobilul cu etaj si nenumărate camere este făcut din piatră de rîu si lemn.

Cea mai fastuoasă încăpere era cabinetul fostului dictator, unde trona un birou din lemn masiv de stejar, alături de un fotoliu impresionant. Un semineu, singurul din vilă, ar fi trebuit să asigure încălzirea în perioadele reci.

După 1990, cabana a fost dată în administrarea Romsilva si era folosită mai ales pentru cazarea străinilor veniti la vînătoare. În ultimii doi ani intrase în circuitul turistic, putînd fi închiriată.

Părintele Grigore a declarat că la Nemtisor Mitropolia va organiza tabere scolare.

Sursa: Monitorul de Neamţ

loading...

Citește și
Loading...

2 Comentarii
  1. gica contra spune

    Dracul a imbracat sutana.Rusine pentru ortodoxia romana care a ajuns in descompunere morala nemaintalnita in toata istoria.De la inalte fete preotesti mercantile la preoti pidosnici,ce va mai urma ?

  2. vali spune

    Intrebarea pe care ne-o punem toti, unde vom ajunge daca se retrocedeaza tot pamantul bisericii??? Unde vom calca, va trebui sa facem si cate o matanie, asa poate suntem lasati sa strabatem acele locuri. Nu e corect ceea ce se intampla: Nici Dumnezeu nu ar accepta asa ceva…dar domnii nostri calugari si asa mai departe…vor sa se simta bine,indiferent de cuvantul dumnului Dumnezeu, asa ca-si permit si excursii, costisitoare, in strainatate, ca na, au de unde acum…
    Nimeni nu spune nimic, suntem muti in fata bisericii.Oare asta suntem noi romanii, credem in Dumnezeu cu dragoste sau, cum se poarta la noi… cu frica???(ca na, ne bate domane-doamne daca gresim)???
    Cat mai su portam aberatiile acestor persoane, nimeni nu face nimic?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.