Un misterios om de afaceri american promite o revoluţie energetică

Dacă spusele lui Dick Weir sunt adevărate, în câteva luni va fi lansat un acumulator pentru dispozitive electronice care se va încărca în câteva secunde şi va funcţiona zile întregi.

.

Înregistrarea unei discuţii între Dick Weir, misteriosul CEO al companiei texane EEStor, şi un interlocutor neidentificat a apărut pe Internet, stârnind un val de reacţii printre pasionaţii de tehnologie şi ecologiştii din întreaga lume.

Asta deoarece în timpul conversaţiei Weir a afirmat că în câteva luni va lansa pe piaţă un superacumulator electric, care se va încărca foarte repede şi va avea o durată de viaţă extrem de îndelungată, scrie independent.co.uk.

Dacă înregistrarea apărută pe Internet nu este doar o strategie de PR subtil orchestrată, iar ineditul acumulator al celor de la EEStor chiar funcţionează, implicaţiile invenţiei vor fi de-a dreptul revoluţionare, scriu jurnaliştii de la “The Independent”.

Astfel, maşinile electrice ar beneficia de o autonomie comparabilă cu cea a automobilelor devoratoare de combustibili fosili, energia produsă de panourile solare şi de turbinele eoliene va putea fi stocată eficient, iar laptopurile şi iPodurile vor fi încărcate în doar câteva secunde şi vor funcţiona zile întregi.

Cotidianul

Citește și
2 Comentarii
  1. IOAN CRACIUN spune

    Daca acest superacumulator ar fi macar pe aproape,aceasta inventie ar fi imediat cumparata de petrolisti.Eventual prin aceste semidezvaluiri vor sa-i anunte pe afaceristii cu petrol unde pot fi gasiti sa le cumpere inventia pentru a fi ingropata pe vecie.Vezi-„WHO KILLED THE ELECTRIC CAR”?-

  2. Geo Rentzea - spune

    Acest acumulator nu este o noutate. Inca din 2006 figura in topul celor de la Pure Energy Systems PESWiki. Daca se confirma performantele acestuia, o incarcare electrica a acumulatorului la priza costa 9$ cu care un autovehicul se poate deplasa 500 MILE !
    Este intradevar o inventie care ar schimba fatza lumii. Mai ramane de vazut costurile materiei prime din care se fabrica acesta si tehnologia de fabricatie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.