Atenţie pe unde mergeţi: sar pavele!

0

La Iaşi a devenit o regulă ca lucrările de refacere a drumurilor publice sau de pavelare să ia avînt în anii electorali. Indiferent de forma de finanţare – buget local, alocaţii guvernamentale sau credit extern – lucrările au loc cam în perioadele în care se pregătesc şi urnele de votare.
.

Echipe care au fost văzute în urmă cu mai puţin de un an punînd pavele şi borduri în anumite zone sînt prezente şi în aceste zile, în aceleaşi locuri, iar tîrnăcoapele se mişcau în ritm de… lehamite.

Cam în acelaşi fel în care lucrează şi şefii care ar trebui să se preocupe ca treaba să meargă şnur!

Zilele trecute, pe bulevardul C.A. Rosetti, de la Podul de Fier spre drumul care duce la Cîrlig, mişunau utilaje şi muncitori de la SC Vega ’93 Galaţi. Societatea a asfaltat drumul naţional 28 exact înainte de alegerile parlamentare din toamna anului 2008 şi s-a ocupat şi de refacerea trotuarelor cu pavele.

Pe alocuri bordurile erau scoase, pentru că urmau să fie înlocuite cu altele, de o calitate mai bună. Multe pavele de pe trotuar fuseseră puse în dorul lelii, acolo unde existau, pentru că erau şi locuri în care lipseau cu desăvîrşire.

Fierberea din partea muncitorilor nu putea fi trecută cu vederea, însă oamenii care mergeau prin zonă nu s-au putut abţine de la critici: „Muncesc doar aşa, ca să spună că fac treabă. Ar trebui să le fie ruşine! Cînd merg pe aici trebuie să mă uit bine pe unde calc, altfel risc să-mi rămînă tocul printre rosturi„, ne-a mărturisit Alina Pavel.

Adevărul este că treaba s-a făcut în grabă, fără a se acorda atenţie micilor detalii care contează foarte mult, pentru că veneau alegerile din noiembrie 2008. Iar lucrul acesta arată că la Iaşi se lucrează doar sub presiunea unor evenimente al căror final fericit este aşteptat numai de cei mari.

Sursa: Evenimentul

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.