Campania prezidenţială ne va „costa” 50 de miliarde de euro?!

– Analistul politic Bogdan Chirieac face o predictie soc: campania prezidentiala, suprapusa in actualul context, va costa nu mai putin de 50 de miliarde de euro

„Ma gandesc la aproape 20 miliarde care trebuie sa vina de la FMI si de la Comisia Europeana,  la 11 miliarde pana acum, bani care au fost luati cu imprumut, rostogoliti pe la bancile din Romania, cateva zile ca Trezorereia nu are cashflow. Pentru aceasta toamna, se va accentua in continuare nevoia de cash si nevoia de imprumut. Spre sfarsitul anului ne vom situa intre 40 si 50 miliarde de euro”, a declarat Bogdan Chirieac, intr-un interviu acordat [block]0[/block].

.
„Este, din capul locului, cea mai mare datorie externa din istoria Romaniei. Noi am avut cu Ceausescu de platit vreo 7 miliarde de dolari. Si, pentru asta, am distrus doua generatii.Va dati seama cum ar fi sa avem acum 50 mliarde de euro datorie? O sa va dati seama ca o sa simtiti pe pielea dumneavoastra”, a arătat Bogdan Chirieac .

Despre programul Prima Casa, Bogdan Chirieac spune că ar fi trebuit gandit, în sensul de a da acei bani (garantia guvernamentala) pentru locuintele care incep sa se construiasca acum, pentru a relansa economia.

Tot ce au facut a fost sa mareasca pretul apartamentelor vechi cu doua camere de la 40.000 euro la 60.000 euro„, consideră Bogdan Chirieac.

„Programul Prima Casa nu va avea nici un efect. Oamenii vor o locuinta pe loc, in general se merge catre o locuinta veche, se cumpara tot apartamentul ridicat acum 50 de ani de Ceausescu, in Pantelimon sau Drumul Taberei. Numai ca in loc sa se cumpere cu 38.000 euro, se cumpara cu 60.000 de euro”, a declarat acesta.

„Cu alte cuvinte, e o chestiunea de speculatori, nu are nici o legatura cu economia reala.

Romania nu este condusa economic, in acest moment. Nu facem altceva decat sa acumulam datorii externe, bani pe care ii risipim si pe care eu nu o sa mai apuc la 47 de ani sa-i platesc, in schimb, dumneavoastra ii veti plati cu sange si sudoare. Veti avea o locuinta si o masina mult mai tarziu, veti putea face un concediu mult mai tarziu decat ati merita”, este de părere Bogdan Chirieac.

Integral în Bloombiz


Citește și
3 Comentarii
  1. gaga spune

    dl chirieac din analist de politica externa a ajuns si analist economic acesta este motivul ca tara aceasta a ajuns aici ca toti se pricep la toate(dl ing chirieac nu puteti lua si o norma de medic sau judecator ca vad ca va pricepeti la toate)

  2. anonim spune

    Si tu ai impresia ce ce se spune aici nu e adevarat? Din banii nostri isi fac ei campania electorala, ata-i clar ca buna ziua. Las sa ne bage taxe noi cum e taxa podului peste Dunare, Fetesti-Cernavoda. O sa vedem noi cum o sa ne arda si mai rau ca sa cheltuie ei banii dupa bunul lor plac. Udrea se da cu bicicleta si fura banii pe rupte asa sub nasul nostru si din pacate numai presa trage tare sa arate lumii ce se intampla altfel noi habar n-am avea. Parlamentarii britanici care si-au facut de cap din banii oamenilor de rand si-au dat demisia pentru ca populatia a facut scandal mare. Din pacate doar asa va merge si la noi pentru ca nesimtirea politicienilor e nelimitata (si nu numai politicienii, nesimtirea s-a extins si la omul obisnuit din pacate, toti vor sa te tepuiasca).

  3. mai lasa-ne spune

    Normal ca d-ta nu o sa suferi si te-ai sters de pe lista ,pentru ca faci parte din „clica” dupa 90 ,acolit a lui SOV ,si cu milionul de euro furat in afaceri cu „STS”.Ma intreb ce dracu mai urmaresti cu aceste preziceri,ai terminat banii?sau vrei sa cumperi ceva la subpret si nu stii cum sa vopsesti totul in negru.Cred ca in negru ar trebuii sa se imbrace familia ta cit mai repede!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.