Forfetarul: 100.000 falimente pentru 217 milioane euro. Se merită?

– Din acest câştig trebuie scăzute ajutoarele de şomaj pentru viitorii disponibilizaţi, ajutoare care bat spre 111 milioane de euro

– Renunţarea la forfetar este deja o chestiune politică, nu economică: premierul susţine impozitul, PSD-ul, „tatăl forfetarului”, e contra

.
Impozitul minim va aduce încasări de aproximativ 1,16 miliarde de lei (în jur de 277 milioane de euro) până la sfârşitul acestui an, de peste trei ori mai mari decât estimaseră iniţial oficialii de la Finanţe.

Astfel, în numai două luni de aplicare a acestei obligaţii, statul a încasat 291,7 milioane de lei (69 milioane de euro) de la aproape 65% dintre firme, spune Sorin Blejnar, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

“Fără impozitul minim, 415.033 firme ar fi plătit un impozit pe profit şi venit de 22,25 milioane lei.

Este o diferenţă de 270 milioane lei, adică 65 de milioane euro, ceea ce arată că introducerea impozitului minim a fost benefică”, explică preşedintele ANAF.

Acesta este argumentul forte de care se „ţine cu dinţii” premierul Emil Boc în faţa partenerilor de coaliţie, care doresc anularea impozitului minim de la 1 septembrie.

De cealaltă parte, un studiu de impact realizat de Ministerul Finanţelor estimează că este posibil ca circa 102.000 firme, care în 2008 au avut o cifră de afaceri medie de 200 euro/lună, să înceteze activitatea după introducerea impozitului minim.

Şi mediul de afaceri a zugrăvit un posibil scenariu: una din trei microîntreprinderi va dispărea de pe piaţă.

Gândul

Citește și
4 Comentarii
 1. Lucian spune

  Incredibil de senina declaratia sefului Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sorin Blejnar. Fara a calcula efectele colaterale si fara a vedea efectul de bumerang care se va genera prin secerarea firmelor, acest individ isi permite sa dea o declaratie in nume propriu. Si culmea, la adresa celor care ii platesc locul de munca. Si cum ziceti dl Blejenar ca ca ati ajuns sef la ANAF?

 2. mihai george spune

  chiar credeti ce zice acest BLEJNAR CRED CA A VISAT CA A INCASAT ACEASTA SUMA…..TREZITI-VA …..

 3. SILVIU spune

  INTREBARI?
  1.DE CE UNI OAMENI CINSTITI TREBUIE SA PLATEASCA IMPOZIT PE PIERDERE ?
  2.DE CE SE MAI FACE CONTROL?
  3.DE CE SE MAI PLATESC COMISARII GARZII FINANCIARE?
  4.DE CE SE MAI FAC ATATEA DECLARATII SI ATATEA CONTABILITATI?
  5.NU CREDETI CA CEI CARE V-AU PUS IN FUNCTIE VOR REGRETA?

 4. ion popa spune

  Am un salariu si traiesc din el. E impozitat si n-am cum sa scap de asta. Pe firme le impoziteaza pe profit si dividentele nu-s impozitate nici macar ca salariile, cand acestea ar trebui sa fie considerate venituri . Nu mai vorbesc de faptul ca tre sa fii prost sa lasi profit in firma. Deci de la registru am informatia ca s-au inchis toate firmele care oricum aveau cifra de afaceri zero nu. Ce mai plang unii dupa ele !!! Unora le placea sa aiba stampila trebuiau impozitati .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.