Funcţionarii inutili şi-au găsit o mulţime de apărători

– PSD şi PNL se declară împotriva propunerii preşedintelui de a concedia o parte din angajaţii statului

– FMI ne cere insistent reducerea cheltuielilor guvernamentale

.
Declaraţia preşedintelui României, Traian Băsescu, de săptămâna trecută, ce viza trimiterea „urgentă” în şomaj a unui ”mare număr” de funcţionari din aparatul de stat, care sunt „inutili”, a stârnit reacţii adverse vehemente atât din partea PSD, cât şi din partea PNL, care îl acuză pe şeful statului că propunerea reducerii cu 20% a personalului bugetar are „iz electoral”.
Vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita a declarat că trimiterea în şomaj a 20% dintre funcţionarii publici ar însemna un dezastru pentru Direcţiile descentralizate din judeţe întrucât acestea nu ar putea funcţiona normal cu un număr redus de angajaţi.

„Am avut o întâlnire cu şefii de Direcţii din judeţul Iaşi nominalizaţi de PSD şi pot spune că majoritatea mi-au transmis că ar apărea probleme serioase dacă vor fi nevoiţi să dea oameni afară. Acest procent, de 20%, ar fi dezastruos pentru buna funcţionare a instituţiilor”, a declarat Nichita.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat că declaraţia lui Traian Băsescu despre reducerea cu 20% a personalului bugetar are „iz electoral”, fiind făcută pentru obţinerea unei păsuiri de la FMI.

„Mai alaltăieri, preşedintele ne spunea că România nu va intra în criză, după aceea ne informa că facem un împrumut la FMI, aşa, ca un fel de centură de siguranţă. După aceea ne-a spus că, evident, criza e inevitabilă şi ne ajunge şi pe noi, dar sunt măsuri şi chiar indicii că România a ieşit din momentul ei cel mai greu, iar acum ne anunţă cu seninătate că în România inevitabil criza se adânceşte. Ce mai staţi, daţi afară oamenii de la serviciu! Mai eliberaţi vreo 20% din sistemul bugetar, fără nicio evaluare, că nu mai avem timp, ne grăbim! Pe asemenea atitudini le vom critica şi unor asemenea demersuri ne vom opune”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz.

Curierul Naţional

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.