Hotelul Maramureş din Baia Mare, închiriat cu doar 2.200 de euro pe lună

Compania Nationala Miniera Remin Baia Mare si judecatorul sindic care se ocupa de lichidarea datoriilor companiei au inchiriat Hotelul Maramures unei firme private pentru suma modica de doar 2.200 de euro pe luna.

Pentru ca nu se gaseste un cumparator pentru hotel, comisia de licitatie a preferat sa lase din pret si a oferit hotelul spre inchiriere singurului client, firma Bau Taurus, din Baia Mare, contra unei sume lunare de 2.200 de euro.

Directorul Companiei Remin, Ioan Nechita, a declarat, sâmbata, ca de aproape doi ani incearca sa inchirieze hotelul, insa n-a gasit niciun doritor, asa ca a fost nevoit sa lase un pret mic, doar pentru a-l putea exploata.

“Adevarat, pretul de inchiriere e modic, insa daca nu gaseam repede un client, starea de degradare a cladirii se accentua si nu reuseam sa-l reparam. Asa ca noul proprietar are obligatia, conform contractului de inchiriere, sa investeasca atât in reparatia si intretinerea cladirii, cât si a interioarelor.

Contractul este incheiat pe un an, iar chiriasul poate sa utilizeze cladirea ca hotel, spatiu pentru birouri sau pentru alte destinatii apropiate”, a spus Ioan Nechita.

Noul proprietar-chirias al Hotelului Maramures, Gheorghe Szasz, directorul firmei Bau Taurus, s-a aratat sceptic in privinta investitiei, dar crede ca angajatii sai, care urmeaza sa preia afacerea, o vor rentabiliza.

“Administratorii care au mai avut acest hotel spun ca a mers in pierdere. Una dintre colegele mele, care m-a convins sa preiau hotelul, crede ca putem lucra in profit.

Sa vedem ce o sa faca oamenii mei”, a declarat Szasz. Hotelul Maramures este situat in centrul municipiului Baia Mare, fiind vecin cu primaria orasului si cu Prefectura Maramures. Are 30 de camere, bar, restaurant si sali de intretinere fizica.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.