Ministerele au început să „radă” din angajaţi

Ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat ca intentioneaza sa comaseze Comisia Nationala de Prognoza (CNP) cu departamentul de analiza macroeconomica din Ministerul Finantelor, fara a da un termen pentru finalizarea acestui proces.

El a precizat ca masura  face parte din programul de restructurare al ministerelor si agentiilor, iar  cei care ar putea fi afectati de aceasta decizie vor fi angajatii care se ocupa cu contabilitatea, fara a da detalii.

Constantin Nita, ministrul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, a declarat ca ministerul sau va pastra doar doua agentii in subordine, ANPC si OSIM, iar numarul de posturi va scadea cu 200 din cele 680 cate are ministerul in momentul de fata, urmand sa fie disponibilizate aproximativ 130 de persoane.

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Stanisoara, a dispus reducerea personalului cabinetului cu 20 de procente, astfel incat cinci din cele 26 de posturi vor fi desfiintate, a declarat purtatorul de cuvant al MApN, Constantin Spanu. Masura a fost luata incepand cu 1 august, a precizat Spanu.

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) va reduce numarul agentiilor si institutiilor din subordine de la 33 la 13, fapt ce va conduce la reducerea personalului cu 20%, a declarat ministrul de resort, Ilie Sarbu.

Potrivit ministrului, personalul ministerului a fost deja redus cu 21% (din aparatul central), iar in urma comasarilor va rezulta o reducere cu inca 20%. El a precizat ca personalul de la institutiile care vor fi reorganizate ar putea acoperi deficitul de personal de la alte structuri din subordinea ministerului, cum este APIA, unde ar mai fi nevoie de circa 2000 de oameni, dar si Agenti Nationala pentru Pescuit sau APDRP.

Integral în Wall-Street.ro

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.