Statul vinde garsoniere cu 20.000 de euro bucata

– Mai multe locuinţe ANL din ţară vor fi vândute în condiţii preferenţiale chiriaşilor care stau acum în ele.

.
235 de locuinţe ANL din Titu, Nehoiu, Timişoara şi din Curtea de Argeş au fost deja evaluate pentru a fi vândute către chiriaşi, urmând ca tranzacţiile să se încheie în perioada următoare, a declarat secretarul de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Ioan Andreică.

„Sunt evaluate 235 de locuinţe ANL cu scopul de a fi vândute către chiriaşi. Ne-au întrebat în ce conturi trebuie viraţi banii, astfel că aşteptăm din zi în zi confirmarea tranzacţiilor“, a declarat Ioan Andreică.

Potrivit oficialului MDRL, un apartament cu două camere într-un bloc construit înainte de 2004, din cele patru localităţi, a fost evaluat între 20.000 şi 30.000 de euro, în timp ce o garsonieră a fost evaluată la mai puţin de 20.000 de euro.

Ca să poată cumpăra imobilele, chiriaşii trebuie să fi locuit neîntrerupt trei ani în locuinţa respectivă, iar contravaloarea trebuie achitată integral.

Andreică a mai spus că se lucrează la o hotărâre de guvern pentru trecerea a încă 3.510 apartamente ANL în domeniul privat al statului, pentru a putea fi vândute.

Cotidianul

Citește și
1 Comentariu
  1. elena spune

    Are dreptate dl Patriciu toata ROMANIA are de suferit din cauza lipsei de decizie a guvernului toti stim ca sunt prea multi cei care stau degeaba noi vom munci pe branci sa platim datoriile ei vor ramane in continuare acolo

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.