5.000 de constructori, „seceraţi” de şomaj la toamnă

– Odata cu venirea toamnei se vor finaliza mai multe lucrari de pe santierele mari din Romania. De aceea, cel putin 5.000 de muncitori din constructii ar putea intra in somaj tehnic.

.
Cel putin 5.000 de muncitori din constructii ar putea intra in somaj tehnic in toamna acestui an, cand este asteptata finalizarea a numeroase santiere mari, in special in Bucuresti, precum cele ale mallurilor Cotroceni Park si Sun Plaza sau ansamblurile rezidentiale Rasarit de Soare sau Romfelt Plaza.

De cateva luni se construieste doar pe baza proiectelor incepute din 2007 sau chiar mai devreme si din cauza crizei financiare alte santiere nu s-au deschis. In aceste conditii, nivelul mediu salarial a ajuns sa fie de circa 1.100 de lei net.

In acelasi timp, investitorii imobiliari nu dau semne ca ar avea intentia sa inceapa noi proiecte, motiv pentru care cei mai multi dintre muncitori ar putea ramane fara locuri de munca.

„Pana in primavara anului viitor, pe partea de ansambluri rezidentiale, mall-uri si cladiri de birouri este clar ca nu va fi niciun semnal, iar efectele programului „Prima casa” pe segmentul apartamentelor noi vor incepe de asemenea sa se vada de anul viitor”, apreciaza Cristian Erbasu, directorul general al firmei de constructii Erbasu si presedinte al Patronatului Societatilor din Constructii (PSC).

Ziarul Financiar

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.