A renunţat la un salariu de 66.000 de lei pentru a deveni consiliera lui Băsescu

0

– Alexandrina Gătej, fost CEO al Unilever South Central Europe, a lăsat, în această vară, o poziţie plătită cu peste 66.000 de lei pe lună pentru a deveni consilier al preşedintelui Traian Băsescu!

– Prin această „mutare”, ex-managerul din cadrul Unilever a pierdut la salariu 15.000 de euro pe lună

.
Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat, în iulie, decretul pentru numirea în funcţia de consilier prezidenţial a Corinei-Alexandrina Gătej, în cadrul Departamentului Mediul de Afaceri Intern şi Internaţional al Administraţiei Prezidenţiale.

Publicarea, conform legii, pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, a declaraţiei de avere a Alexandrinei Gătej face lumină în privinţa nivelului salarial al unui top manager român dintr-o companie multinaţională, scrie Capital .

Potrivit declaraţiei de avere semnate de Alexandrina Gătej, venitul anual provenit din salariile de la Unilever s-a ridicat anul trecut la 797.777 RON, adică aproape 670 milioane de lei vechi pe lună. Asta înseamnă un venit mediu lunar de aproximativ 16.000 de euro.

Cotidianul scrie că ex-managerul din cadrul Unilever a pierdut la salariu 15.000 de euro pe lună, acceptând postul de consilier prezidenţial pentru mediul de afaceri intern şi internaţional.

Odată cu venirea la Palatul Cotroceni, Alexandrina Gătej a acceptat o indemnizaţie care sare cu puţin de 1.200 de euro pe lună, adică vreo 5.100 de lei. Prin urmare, o pierdere de 15.000 de euro pe lună.

Prima femeie manager într-o multinaţională, Alexandrina Gătej, şi soţul ei, Florin Mureşan, sunt proprietarii a cinci imobile: trei apartamente – dintre care unul la Neptun -, o casă în Bucureşti şi o casă de vacanţă.

Noul consilier prezidenţial pentru mediul de afaceri intern şi internaţional mai este şi proprietarul a unor terenuri în Bucureşti, Putineiu de Giurgiu, Sibiu şi în Dâmbovicioara – Argeş.

În garajul Corinei Alexandrina Gătej se gasesc autoturisme precum Mitsubishi şi Volkswagen, dar şi un motoscuter Piaggio.

Surse: Cotidianul, Capital

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.