Taxa pentru utilizarea podului Feteşti – Cernavodă încalcă tratatul cu UE

Taxa pentru utilizarea podului Fetesti – Cernavoda incalca tratatul de aderare la Uniune Europeana, deoarece statul român a primit derogare pentru aplicarea vignetei in forma actuala pâna la taxarea autostrazilor, sustine Federatia Operatorilor Români de Transport (FORT).

Reprezentantii FORT considera ca România trebuie sa aleaga intre retragerea rovinietei sau sistarea taxei de pod. FORT a trimis deja o sesizare catre Comisia Europeana in aceasta privinta, anunta reprezentantii Federatiei.

Taxa de trecere aplicata pentru utilizarea podului peste Dunare la Fetesti-Cernavoda a fost introdusa de luni, 3 august. Aceasta taxa este de 10 lei pentru autoturisme, inclusiv pentru cele de teren, 7 lei pentru motociclete si 35 de lei pentru microbuze, autovehicule cu masa totala maxima autorizata sub 12 tone.

Autobuzele, autocarele, autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu maximum trei axe (inclusiv) vor plati o taxa de 47 de lei, iar pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu minimum patru axe (inclusiv) taxa a fost stabilita la 68 de lei.

Cuantumurile au fost stabilite printr-un ordin al fostului Ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, emis in februarie 2008.

Tarifele se aplica pentru vehiculele inmatriculate in România si in alte state, pentru fiecare trecere, indiferent de sensul de parcurs.Agentia de Control si Încasare este situata pe tronsonul de autostrada Fetesti-Cernavoda, la kilometrul 144+251.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.