Vitejia restructurărilor cu 20% a ţinut doar trei zile

– Coaliţia renunţă la restructurările de 20% în rândul funcţionarilor, pe care le îngroapă într-o comisie de analiză

– PSD cere concedieri la agenţiile şi companiile din subordinea PDL

.
Liderii coaliţiei au îngropat ieri restructurarea aparatului de stat cu 20%, stabilind o „comisie de analiză“. De asemenea, reducerea numărului agenţiilor guvernamentale şi reducerea numărului de angajaţi la cabinetele miniştrilor sunt tergiversate din cauza refuzului miniştrilor PSD de a renunţa la oamenii lor din structuri şi a celui al miniştrilor PDL de a renunţa la ai lor.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, i-a reproşat premierului Emil Boc, care pornise în weekend discuţii cu fiecare ministru în parte pentru a identifica modalităţi de restructurare, că a luat „o decizie pompieristică“, iar propunerea de concediere a 20% din funcţionarii din aparatul central şi local este o măsură primitivă şi nejustificată.

Liderii PSD au susţinut în cadrul coaliţiei că nu se poate face o restructurare „fără criterii“ şi că ei se vor opune unei astfel de măsuri.

În plus, social democraţii au arătat că miniştrii PSD vor refuza să taie din agenţiile aflate în subordinea lor, care sunt puţine, şi să concedieze oameni din aparatul pe care îl conduc atâta vreme cât miniştrii PDL nu sunt incluşi în aceeaşi decizie de reducere a costurilor publice.

Discuţiile în contradictoriu pe tema restructurărilor bugetare au dus la înfiinţarea unei comisii de analiză care să stabilească ce criterii vor fi aplicate pentru concedierea funcţionarilor.

Cotidianul

Citește și
2 Comentarii
  1. carmen spune

    chiar daca o astfel de masura ar fi mai mult decat justificata si benefica cred ca este inadmisibil sa tii functionarii intr-o continua tensiune inca din iarna. Nu se gandeste nimeni ca oamenii nu mai dau randament atunci cand stau 6 luni cu sabia deasupra capului. Ori iei masura respectiva ori nu. Nu anunti o posibila restructurare la inceputul anului si abia in toamna iei masura respectiva. Mai bine te gandesti cum ar fi posibila aplicarea unei asemenea masuri si abia apoi faci conferinta de presa si anunti prostimea ce ai hotarat.

  2. carmen spune

    As mai vrea sa adaug ca nu toti functionarii publici au salariile nemaipomenite despre care se vorbeste la televizor. In conditiile in care eu am un sal de 11 mil si nu am dreptul sa muncesc nimic dupa orele de program+ nu am dreptul de a avea o firma, (aspecte despre care nu vorbeste nimeni atunci cand se discuta despre functionarii publici) si ca mine sunt foarte multi functionari nu stiu daca economia la fondul de salarii va fi atat de mare incat sa justifice o restructurare.
    In plus stie cineva ca un debutant are salariul de vreo 6 mil. Nu stiu cine vine sa munceasca la stat dupa ce termina o facultate pe banii astia. E adevarat ca nu te obliga nimeni sa lucrezi la stat, dar cineva trebuie s-o faca si pe asta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.