Windows 7 va fi livrat în Europa împreună cu Internet Explorer

Grupul american Microsoft a anuntat ca nu va separa browserul sau web Internet Explorer (IE) de versiunile noului program sau de operare Windows 7 ce vor fi livrate in Uniunea Europeana, atunci când noul sistem de operare Windows va fi lansat pe piata mondiala in luna octombrie 2009, informeaza AFP.

‘Sunt incântat sa va anunt ca in luna octombrie vom livra aceiasi versiune de Windows 7 in Europa ca si cea lansata in restul lumii’, a declarat directorul juridic adjunct al Microsoft, Dave Heiner, intr-un comunicat publicat duminica pe pagina de Internet a Microsoft.

Microsoft a precizat ca a abondonat planurile sale referitoare la eliminarea browserului Internet Explorer din pachetul Windows 7, in ideea de a respecta solicitarile Comisiei Europene, urmând sa ofere consumatorilor o optiune care le permite sa instaleze browserul Internet Explorer sau orice ale browser. Grupul american a precizat ca aceasta optiune a fost primita pozitiv de Comisia Europeana si producatorii de computere.

Comisia Europeana a acuzat Microsoft, cel mai mare producator mondial de programe software, de monopol pe piata browser-elor de internet si a cerut Microsoft sa deschida sistemul de operare Windows si pentru alte browsere.

Conform noului plan al celor de la Microsoft, cei care cumpara un computer cu sistemul de operare Windows 7 pre-instalat vor avea la dispozitie un ecran de optiuni (‘ballot screen’) de unde isi vor putea instala browser-ul de internet preferat.

Cu toate acestea Microsoft a precizat ca ar putea reveni la livrarea versiunii Windows 7 E (o versiune de Windows 7 speciala pentru Europa care nu include browserul Internet Explorer), in functie de reactia Comisiei Europene.

‘Suntem constienti ca mai sunt câtiva pasi in ancheta Comisiei asupra propunerii noastre. Suntem implicati in procesul de evaluare si speram ca propunerile noastre vor fi acceptate’, a declarat Dave Heiner.

Recent grupul Microsoft a anuntat ca Windows 7, cea mai noua versiune a popularului sistem de operare Windows (utilizat intr-o forma sau alta de 90 la suta din computerele personalele din intreaga lume) este gata pentru a fi livrat producatorilor de PC-uri.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.